SMAK SVETA: Pogledajte šta bi se desilo kada bi na Zemlju pao ogroman asteroid! (VIDEO)

Na snimku je prikazano kako, nakon ulaska u atmosferu, asteroid pada u Tihi okean. Od snage udara "otkinuo" bi čitavih 10 kilometara površinskog sloja Zemlje. Šok talas išao bi supersoničnom brzinom, izazivajući monstruoznu štetu, a Zemlju bi zahvatila vatrena oluja koja bi uništila sve pred sobom

  • 12

U detaljnoj i veoma efektnoj simulaciji, koju je realizovao "Discovery Channel", simulirano je šta bi se desilo kada bi asteroid prečnika 500 kilometara pao na Zemlju - posledice bi bile kataklizmične, u roku od jednog dana nestao bi svaki trag ljudskog života!

Na snimku je prikazano kako, nakon ulaska u atmosferu, asteroid pada u Tihi okean.

Od snage udara "otkinuo" bi čitavih 10 kilometara površinskog sloja Zemlje. Šok talas išao bi supersoničnom brzinom, izazivajući monstruoznu štetu, a Zemlju bi zahvatila vatrena oluja koja bi uništila sve pred sobom.

Taj stravični scenario se dosad dogodio najmanje šest puta u istoriji Zemlje, ali su ipak, češće padali manji asteroidi.

Prema podacima Američke svemirske agencije, 556 manjih asteroida sudarilo se sa Zemljom u periodu između 1994. i 2013, od kojih većina nije prošla kroz atmosferu, dok ih je nekolicina izazvala znatnu štetu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Petrovgrad

    14. mart 2015 | 22:44

    Cudi me kako animacija nije pokazala da pada na Srbiju, nestaje sve osim Bondsteel baze na Kosovu, upada Harison Ford sa onim njegovim avionom za komarce, spasava americke marince u "mirovnoj misiji" i u zadnjoj sekundi slecu ispred Bele kuce u Vasingtonu. Dok ostatak sveta vise ne postoji, ameri slave prestanak sveta, bez Rusa pogotovo, krece odjavna spica dok se u pozadini vidi Kim Kardasijan kako trci i krlja Harisona i uvaljuje mu njeno debelo dupe u krilo, dok im Misel Obama drzi svecu.

  • kamy

    15. mart 2015 | 15:24

    Pa nema goreg smaka sveta od vas Amerikanaca ,unististe sve oko sebe samo da bi ste profitirali !

  • Mamita

    15. mart 2015 | 01:05

    Vala neka padne, i onako je sve izgubilo smisao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA