JAKA SOLARNA OLUJA POGAĐA ZEMLJU DANAS U 15:00: Evo šta će nam se desiti!

Ova Sunčeva oluja ima četvrti rang na skali američke Nacionalne uprave za okeane i atmosferu, koja ih po geomagnetskim efektima svrstava od jedan do pet

  • 5

Izuzetno snažna solarna oluja koja će pogoditi Zemlju danas u 15:00 časova po našem vremenu i koja će trajati od 24 do 36 sati, može da izazove ogromne probleme sa električnom energijom i da poremeti rad sistema za navigaciju, navode stručnjaci.

 

Ova Sunčeva oluja ima četvrti rang na skali američke Nacionalna uprava za okeane i atmosferu, koja ih po geomagnetskim efektima svrstava od jedan do pet.

 

SOLARNA OLUJA STIGLA DO ZEMLJE: Snažan geomagnetski udar ugrožava GPS i napajanje strujom!

 

Solarne oluje su moćni izlivi radijacije, ali štetna zračenja koja nastaju tokom ove pojave ne mogu da prodru kroz našu atmosferu. Tako da neće fizički uticati na ljude na površini Zemlje.

 

Solarna oluja nastaje kada se magnetna energija koja je izgrađena u solarnoj atmosferi iznenada otpusti u aktivni regionima oko sunčevih pega. Učestalost varira od nekoliko dana kada je Sunce posebno aktivno.

 

Ova pojava izaziva i auroru borealis, spektakularnu pojavu koja se može videti na nebu iznad pojedinih delova Zemlje.

 

 

Polarna svetlost odnosno aurora borealis je pojava koja se javlja u blizini magnetnih zemljinih polova, a samim tim i u blizini polova rotacije, i manifestuje se u formi magličastih pramenova svetlosti u raznim bojama.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Plumaš

    18. mart 2015 | 13:35

    Ništa se neće desiti kao što nikad i nije.

  • NEKO

    18. mart 2015 | 18:00

    Nista se nije ni desilo

  • д.....

    18. mart 2015 | 17:30

    Забринуо сам се. Како ћу од Ђерма до Калуђерице ако ми се поквари ГПС ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA