METEOR-UBICA PROLETEĆE U PETAK PORED ZEMLJE: Postoji realna opasnost da nas udari!

Mali meteori često prolaze zastrašujuće blizu, međutim jedan ovakve veličine prolazi jednom u 5.000 godina, a sudar bi mogao da oslobodi eksplozivnu silu ekvivalentnu više od 15 miliona tona TNT-a

  • 30

Za nekoliko dana će veliki meteorit veličine 1.000 metara proći neposredno pored planete, što je izazvalo strah u javnosti od neviđene katastrofe. Objekat pod nazivom "2014-YB35" je skoro istih dimenzija kao "Ben Nevis", i proći će u blizini Zemlje u petak brzinom od 37.000 kilometara na čas.

Mali meteori često prolaze zastrašujuće blizu, međutim, jedan ovakve veličine prolazi jednom u 5.000 godina, kako tvrde stučnjaci. Sudar bi mogao da oslobodi eksplozivnu silu ekvivalentnu vše od 15 miliona tona TNT.

Putanja asteroida je prikazana na animiranoj karti putanje, koju je objavila NASA. Na njoj se jasno može videti da kako će objekat promašiti Zemlju. Bilo koji uticaj bi pokrenuo razorne klimatske promene, zemljotrese i cunamije koji su dovodili ranije iskorenjivanja čitavih zajednica.

Profesor astronomije na Univerzitetu Bakingemšir Bil Nejper rekao je da postoji "veoma realna opasnost" od komete ili udarca asteroida koji može naneti štetu Zemlji.

(Telegraf.rs/ Izvor: speisa.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Tri prsta s'verom u boga

    26. mart 2015 | 00:14

    Sta nam se poslednjih godina sve desilo i udarilo, meteor je mala beba

  • Sans

    26. mart 2015 | 08:29

    Koje smo srece nebi me cudilo da nas zaobidje?!

  • Vanjoslav

    26. mart 2015 | 07:47

    Toliko smo gresili prema ovoj zemlji i prirodi, da ce nas kazna , kad tad , stici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA