Brod duhova pun pacova kanibala napravljen je u SFRJ! Njegova sudbina je jeziva! (VIDEO)

Brod izgrađen u bivšoj Jugoslaviji, u brodogradilištu Kraljevica 1976. godine. Brod težak 4.250 tona i dužine 91 metar napušten je u Kandskoj luci zbog duga vlasnika od 251.000 dolara, a uz to ni 51 član posade nije dobijao platu pet meseci

  • 1

Ruski brod "Ljubov Orlova", plutao je Severnim Atlantikom od 2012. do 2014. godine, a na njemu nije bilo nikog osim izgladnelih pacova koji su se napadali i jeli jedni druge. Brod je početkom prošle godine izazvao pravu pometnju jer su stručnjaci mislili da će brod nošen strujom udariti u britansku obalu!

Zanimljivo je da je brod izgrađen u bivšoj Jugoslaviji, u brodogradilištu Kraljevica 1976. godine. Brod težak 4.250 tona i dužine 91 metar napušten je u Kandskoj luci zbog duga vlasnika od 251.000 dolara, a uz to ni 51 član posade nije dobijao platu pet meseci.

Vlada Njufaundlenda pokušala je da proda brod za 600.000 funti, ali na putu do otpada u Dominikanskoj Republici prošle godine došlo je do nesreće kada je pukao kabl kojim je bio vezan za remorker, pa je brod ostao na pučini.

"Transport Kanada" je nakon oslobađanja broda na pučinu izjavio zadovoljstvo što Ljubov Orlova više ne predstavlja pretnju singurnosti kanadski naftnih instalacija na pučini, njihovim zaposlenima i morskom okruženju.

Vest o napuštenom brodu koji bi nakon godinu dana u severnim morima uskoro moglo doploviti do britanske obale, s upozorenjem da je moguće da su "putnici", odnosno pacovi koji su se verovatno jeli međusobno, puni zaraza.

Verovalo se da je potonuo, sve dok ga u februaru 2013. nije registrovala Nacionalna agencija za geoizviđanja SAD. Stručnjaci tvrde da se brod koji nekontrolisano nose morske struje po svoj prilici približava obalama Velike Britanije, konkretno Škotske ili Irske.

Ipak, do "udara" broda u britansku obalu nije došlo, a veruje se da je on završio na dnu okeana.

Pogledajte kako je brod izgledao kada je bio u "funkciji".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jovan

    19. april 2015 | 18:56

    Pacovi godinu dana bez hrane na brodu,pun ih je brd!!! Mora da pecaju ribu kad su se toliko namnozili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA