OVO JE DOKAZ POSTOJANJA VANZEMALJACA: Dobro pogledajte ovu fotografiju NASA staru 55 godina! (FOTO)

Na fotografiji iz 1960. godine koja je nedavno objavljena vidi se leteći tanjir. Teoretičari zavere tvrde da je reč o vanzemaljcima

  • 13

Teoretičari zavera tvrde da su pronašli dokaz o postojanju vanzemaljaca. Reč je o fotografiji koja je zabeležena tokom prvih pokušaja leta u svemir pre čak 55 godina.

HIT: Naučnici mislili da su im se javili vanzemaljci, a u stvari...

Na fotografiji koja je objavljena vidi se leteći tanjir. Slika je nastala 1960. godine tokom probe "Mercury-Redstone 1A", što je bio američki projekat za slanje misije sa ljudskom posadom u svemir.

- Zašto vanzemaljci ne bi bili zaiteresovani da posmatraju istorijski trenutak u ljudskoj istoriji - naveo je na svom blogu Skot Varing, koji se bavi istraživanjem NLO-a.

Ipak, s druge strane naučnici kažu da je ovo klasičan primer pareidolije, psihološkog fenomena kada se percipiranjem nasumičnog stimulusa "prepoznaje" smisleni.

Jednostavnije rečeno, pareidolija znači pridavanje smisla nečemu što čujemo ili vidimo a što, zapravo, nema smisla niti značenja.

Foto: NASA Foto: NASA

Vizuelna pareidolija je odličan primer pareidolije, koji smo sigurno svi doživeli, a predstavlja prepoznavanje različitih životinja, lica ili objekata recimo u oblacima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sima strahota

    21. april 2015 | 19:38

    Bas se vidi kristalno jasno da su vanzemaljci! Nasa je to...oni nikad ne lazu ...

  • Toni

    21. april 2015 | 18:29

    Ovom fotografijom je definitivno sve dokazano haha

  • Iliona

    21. april 2015 | 19:28

    Zar ovde ima sta da se proucava pa nemenjamo se hiljadama godina. Toliko se sporo menjamo a duhom nikako da ako nas i nadgledaju dovoljno je da bace pogled na svakih hiljadu godina pa da kazu ah ovi Zemljani opet su na pocetku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA