Ovaj autobus je svetski rekorder u brzini, a kada pročitate šta ga pokreće, pomislićete - BLJAK (VIDEO)

Ovaj autobus funkcioniše kao javni gradski autobus, a oborio je i svetski brzinski rekord u svojoj kategoriji

  • 4

Autobus pokretan snagom kravljeg izmeta oborio je svetski brzinski rekord u svojoj kategoriji, javlja BBC. Ovaj autobus funkcioniše kao normalni javni autobus u engleskom gradu Readingu, a tokom testiranja je postigao brzinu od 123 kilometra na sat.

Nije jasno da li je autobus "Hound" i praktični rekorder jer je tokom jedne policijske potere ove godine u Ajovi zabeležena brzina autobusa od 160 kilometara na čas.

Potvrda da se ne radi o službenom rekordu došla je i od službenika iz Ginisove knjige rekorda. Oni su kazali da ovo ne može biti rekord i da na razmatranje neće uzimati niti jedan autobus koji ne pređe 180 kilometara na čas.

Ipak, u časopisu "Bus and Coach Buyer" navode da je ovaj pokušaj rekorda zamišljen u kategoriji "javnih autobusa". Dodaje se i da je ceo ovaj događaj bio najviše u službi promocije biometana kao pogonskog goriva.

Ipak, iako službeno ne drži rekord, ne može se poreći da je ovaj autobus vrlo zanimljiv, ako ništa drugo onda zbog uzorka kojim je oslikana njegova karoserija, piše Hufington Post.

Pogledajte kako radi ovaj autobus:

(Telegraf.rs/ Izvor:N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srb

    26. maj 2015 | 21:26

    Pa englezi nisu nista bolji, od pogonskog goriva autobusa.....

  • Lazarev grad

    26. maj 2015 | 21:23

    Nis ekspres svoje vremeno kad je ugradio manove motire nije stavio i blokade na 110km/h ladno su isli na auto putu 140km/h normalna pojava tek kad su karoserije pocele da popustaju krenuli su da ugradjuju blokade...

  • ?

    26. maj 2015 | 23:31

    Ja vozio MAN-a japanca 130!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA