NAJVEĆI HEROJ U ISTORIJI: Ovaj čovek je svojom krvlju spasao živote DVA MILIONA BEBA (VIDEO)

Muškarac iz Australije u svojoj krvi ima antitela koja se koriste za stvaranje određenih antitela. Čim je postao punoletan počeo je da donira krv, a lekari su ubrzo otkrili kako njegova krv nosi retka antitela koja mogu da spasu novorođenčad kojima preti opasna bolest

  • 5

Australijanac Džejms Harison (78) koji je svoju krvnu plazmu donirao svake tri nedelje u poslednjih 60 godina, spasao je živote više od dva miliona beba kojima je pretila teška bolest.

UBRIZGAVAJU KRV U VAGINU DA BI IM BILA UŽA: Injekcija koja vas može preporoditi!

Naime, Harison u svojoj krvi ima antitela koja se koriste za stvaranje Anti-D inekcije čija je uloga da zaustave odgovor imunološkog sistema majke sa Rh negativnom krvnom grupom na njeno nerođeno dete sa Rh pozitivnom krvnom grupom.

Džejms je, kada je imao 14 godina, primio spasonosnu transfuziju jer je prilikom operacije grla izgubio puno krvi. Čim je postao punoletan počeo je da donira krv, a lekari su ubrzo otkrili kako njegova krv nosi retka antitela koja mogu da spasu novorođenčad.

Naučnici i dalje ne znaju zašto je baš Harisonova krv tako dragocena, ali veruju kako bi to moglo da ima veze sa transfuzijom koju je primio dok je bio tinejdžer.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA