NEMOJTE IĆI NA OVO OSTRVO: Otrovne zmije kad ujedu, rastope vam meso i bukvalno umirete U NAJGORIM MUKAMA! (VIDEO)

Naučnici smatraju da je ostrvo pre 11.000 godina bilo sastavni deo kopna koji se odvojio, a zmije koje su ostale na ostrvu, razvile su posebne vrste smrtonosnih otrova kako bi preživele ubijajući ptice

  • 7

Ostrvo Keimada Grande koje se nalazi u blizini Sao Paola u Brazilu je dom oko 4.000 najotrovnijih zmija na svetu, kao i vrste Bothrops insularis, još poznatije i kao Zlatna zmija. Ne biste voleli da vam se ovde sruši avion ili da nakon brodoloma završite na njemu. Možda biste i zažalili što ste izbegli bezbolnu i brzu smrt!

OVO OSTRVO NIJE OBIČNO: Svuda gmižu zmije, ali to nikome ne smeta. Evo i zašto! (FOTO) (VIDEO)

Ova otrovnica je jedna od najopasnijih zmija sveta, a njen je ugriz toliko jak da rastapa meso oko rane.

To je jedino mesto na svetu gde se može naći Zlatna zmija koja može da skoči i ubija ptice u niskom letu. Osim toga, jede i guštere, kao i druge zmije.

Na ovom ostrvu gotovo uopšte nema posetioca, izuzev nekoliko posmatrača zmija sa dozvolom brazilske mornarice koja na ostrvu ima svetionik iz 1909. godine. Povremeno na ostrvo dolaze krijumčari životinja sa ciljem da uhvate Zlatnu zmiju, koja na crnom tržištu može dostići cenu od oko 26.000 evra - što je vrlo rizičan potez.

Nije poznato zašto je ostrvo toliko privlačno zmijama, ali naučnici veruju kako je to ostrvo pre 11.000 godina bilo sastavni deo kopna koji se odvojio, a zmije koje su ostale na ostrvu razvile su posebne vrste smrtonosnih otrova kako bi preživele ubijajući ptice, a on je oko pet puta jači nego kod drugih otrovnica.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ognjen

    6. jul 2015 | 00:28

    uh hvala na upozorenju,bas sam mislio da sutra odem na to ostrvo,ali sam se sada predomislio.

  • Putin

    6. jul 2015 | 08:12

    Poslao bi sve nase politicare tamo pa ko prezivi za predsednika

  • Mungos

    5. jul 2015 | 23:34

    26000€ Kupis i ujedete zlatna zmija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA