NEBO NAD SRBIJOM JE SINOĆ BLISTALO: Pogledajte fantastičan snimak meteorske kiše! (VIDEO)

Ovo je veličanstveno!

  • 0

Sinoć su zaljubljenici u astronomske pojave imali priliku da uživaju u neverovatnom spektaklu na nebu. U nekim krajevima Srbije, ljudi nisu mogli da posmatraju meteorsku kišu bez problema, jer je vidljivost zbog oblačnosti bila mala, ali u drugim krajevima, ipak je bilo moguće predati se nesvakidašnjem prizoru.

AKO VEČERAS ZAMISLITE ŽELJU, SIGURNO ĆE VAM SE OSTVARITI: Evo i zašto! (VIDEO)

Na Jutjubu je objavljen snimak Aleksandara Vukićevića, na kom su prikazana dešavanja na nebu iznad Čeneja, naselja u opštini Novi Sad. Na vedrom nebu mogu se primetiti zvezde, meteori i avioni koji preleću horizont.

VEČERAS ĆEMO VIDETI KIŠU METEORA: Pogledajte kako možete da je fotografišete da ne uništite vid i ne spržite foto-aparat! (VIDEO)

Snimak je načinjen od niza fotografija koje su nastajale u intervalima manjim od jedne sekunde kako bi što vernije bila prikazana ova fenomenalna pojava u svemiru.

Da podsetimo, ova pojava nastaje prolaskom kometa Šift-Tatl pored Sunca, a ono što možemo videti na nebu su delići kometa koji presecaju putanju Zemlje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA