"HRIŠĆANKAMA NE SMETA DA IH SILUJU": 5 islamskih propovednika sa morbidnim stavovima o ženama (VIDEO)

Ako vas je zanimalo da li je bolje da vas ubiju ili da budete seksualna robinja, ako vas je kopkalo sa koliko godina smete u brak, ako ste sumnjali u to da je čast da vas suprug pretuče, ako ne shvatate da je to zato što ste glupe, ako ne verujete da ste vi krive zbog silovanja od strane taksiste: na pravom ste mestu jer će vam ovih pet užasnih ljudi "otvoriti" oči

  • 43

Nakon opširnog teksta u kome smo se bavili položajem žena u islamu, pre svega muslimanki, napomenuli smo da - premda nije sve tako crno kao zastava Islamske države - nije ni približno toliko loše kolika je loša praksa. Ta praksa je u direktnoj vezi sa interpretacijom temeljnih spisa muslimanske religije od strane savremenih islamskih pravnika, propovednika i učenjaka.

Kuvajtska politička aktivistkinja Salva Al-Mteiri se bori za legalizaciju robovlasništva. Tačnije, bori za legalizaciju kupovine i držanja robinja zarobljenih u ratu protiv ne-muslimanskih zemalja, koje muslimani mogu seksualno da iskorišćavaju koliko im je drago čak i ako su u braku pošto one nisu muslimanke.

Ne brinite međutim ništa, Salva se konsultovala sa mnogim islamskih pravnicima i stručnjacima i svi su joj rekli da je to OK, i da je štaviše to jedini način da muškarac ulazi u polne odnose van braka. Prema tome, ovaj zakon mora da se donese jer ne daj bože da im sinovi bludniče, a i robinjama je bolje u Kuvajtu nego da ih ubiju tamo negde.

Kuran (stih 4:3) kaže: "Ako se bojite da prema ženama sirotama nećete biti pravedni, onda se ženite onim ženama koje su vam dopuštene, sa po dve, sa po tri i sa po četiri. A ako strahujete da nećete pravedni biti, onda samo sa jednom; ili - eto vam onih koje posedujete (robinje; prim. prev.). Tako ćete se najlakše nepravde sačuvati". Prema tome, u redu je.

Pređimo sada na saudijskog klerika Muhameda Al-Arifija. On se u video snimku priloženom ispod osvrnuo na to da li islam sam po sebi određuje neko minimalno doba za ženu da stupi u brak. Odgovor je kratak: ne. Zavisi samo da li je fizički i mentalno zrela ili nije.

U jednom trenutku ovog inserta iz emisije sa jedne saudijske televizije, dotični gospodin postavlja retoričko pitanje koliko je Aiša imala godina kada se udala za Muhameda, i odgovora na pitanje prstima pokazujući da je imala sedam.

Zatim postavlja pitanje koliko je imala kada je brak konzumiran (dakle, kada je došlo do polnog odnosa). Voditelj kaže 14, ali ga klerik ispravlja i kaže devet, a i ostali klerici to potvrđuju i svi počinju da se smeju. Bitno je da se oni nama lepo zabavljaju, to je najbitnije.

Egipatski klerik Sad Arafat na kanalu "Al-Nas" otvorio nam je oči oko još jednog bitnog pitanja, a to je "disciplinovanje" žena. Sme li muž da bije svoju suprugu? Naravno da sme, šta više mora, ali samo ako odbija da mu da, znate već šta.

- Alah je počastio žene time što je uveo kaznu batinama - kaže on.

Postoje neka ograničenja, naravno: ne sme da se tuče po licu i osetljivim delovima tela, ne sme više od deset udaraca, ne sme da joj slomi kosti ili nanese povrede i masnice, i tako dalje.

- Postoji etikecija u premlaćivanju. Vidite kako ih je počastio? - bez i jedne trunke ironije pita klerik voditelja.

Vidimo.

Međutim, izgleda da to što svom mužu neće da pruži seksualni užitak nije jedini razlog da se nepokorna supruga pretuče. To što su žene glupe još je jedan razlog, kao što možemo da vidimo na ovom klipu iz 2004. godine snimljenom tokom jedne propovedi petkom u Kataru.

Klerik na njemu navodi tri tipa žena sa kojima je život nemoguć ako ne nosiš sa sobom štap. Prvo, tu je žena koja je navikla još od svojih roditelja da je tuku, koja je tako odgojena. Drugo, tu je žena koja je snishodljiva prema svom mužu i koja ga ignoriše. Treća je žena koja je neposlušna prema svom mužu i koja drugačije neće da radi.

Za kraj, ukazaćemo vam na "činjenicu" da žena deli krivicu za silovanje od strane inostranog taksiste zato što je po islamskim učenjacima njoj zabranjeno uopšte i da uđe u taksi koji vozi stranac, kao što nam je "mudro" objasnio saudijski istoričar dr Saleh Al-Sadun.

"Doktor" Al-Sadun kao razlog zbog čega žene u Saudijskoj Arabiji ne mogu da voze automobile navodi to da su razdaljine između gradova u toj zemlji ogromne, te šta ako se ženi auto pokvari negde na putu (?!). Kada mu voditeljka ukaže na to da žene u svetu voze automobile i pored velikih razdaljina, on odgovara da ženama tamo ne smeta ako budu silovane.

No, kao što sam kaže u video-klipu priloženom ispod, nemojte njega da krivite što iskazuje mišljenje 80 odsto arapskog i islamskog sveta (iako najiskrenije sumnjamo u te procente, to jednostavno nije moguće).

Najgore od svega je što sve to priča voditeljki koja po svom izgledu može da se takmiči sa Viktorijinim anđelima i čiju lepotu ne bismo mogli da vidimo da je obučena u burku kao žene u zemlji "doktora" Al-Saduna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • rey

    4. oktobar 2015 | 11:45

    To je primitivizam....

  • boki

    5. oktobar 2015 | 20:28

    zivim u australiji.da vidite te njihove zamotane kako se krkaju sa nasima.sve kao islam ,muz je svetinja a sa strane udri brale!

  • Didi

    4. oktobar 2015 | 17:45

    Prije nego sto mene istuce i siluje, ja cu ga ubiti. Zivot jednog muskarca nije vrijedniji od zivota jedne zene. Velika sramota je jedan od 30 godina da ozeni djevojcicu od sedam osam devet godina. Bruka islamske vjere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA