OVO PODRUČJE NA PLANETI ZEMLJI TREBA DA NAS BRINE: Naučnici u strahu, najgore tek sledi! (FOTO) (VIDEO)

Hladno područje Atlantskog okeana nalazi se u blizini Grenlanda, a naučnici misle da je topljenje leda na Grenlandu barem delimično odgovorno za poremećaj cirkulisanja vode u Atlantiku

  • 4

Tokom proteklih godina zabeleženo je postupno zahlađenje u Atlantiku, što je u totalno suprotno sa otopljenjem u Tihom okeanu. Takođe, kod Grenlanda se pojavila plava površina koja brine naučnike, jer bi upravo ona mogla da ima veliki uticaj na klimatske uslove u celom svetu.

EL NINJO DONOSI HAOS NA PLANETI OVE ZIME, ali katastrofa će zaobići Srbiju!

Na prvi pogled ističe se mala plava površina, na karti sveta, koja je prepuna crvene boje. Crvenom bojom označava područje s višom temperaturom od proseka, dok plava označava područja niže prosečne temperature.

Malo plavo područje na severu Atlantskog okeana zbunjuje naučnike jer je to jedno od retkih područja na svetu što pokazuje znatno zahlađenje. Ovo je pogotovo značajno ako se uzme u obzir da globalne temperature rastu i da će verovatno prethodno leto biti najtoplije otkako se beleže temperaturni podaci.

Foto: ncdc.noaa.gov Foto: ncdc.noaa.gov

ČEKA NAS NAJGORA ZIMA U ISTORIJI: Stravično upozorenje svetskih meteorologa!

 El Ninjo je proglašen odgovornim za većinu pacifičkog zatopljenja, ali naučnici nisu potpuno sigurni u objašnjenje toplijeg područja na Pacifiku. Otopljenje na tom području odgovorno je za nadprosečno aktivnu sezonu uragana i tajfuna na Tihom okeanu, a smatra se da je doprinelo mnogim drugim klimatskim promenama poput kalifornijske suše.

PODAVIĆEMO SE! NASA javlja: Nivo mora raste skoro - METAR, planeti preti potop (VIDEO)

Hladno područje Atlantskog okeana nalazi se u blizini Grenlanda, a naučnici misle da je topljenje leda na Grenlandu barem delimično odgovorno za poremećaje cirkulisanja vode u Atlantiku. Druga bitna stvar je mešanje tople i hladne vode u Atlantiku.

Hladna voda teče prema jugu gde se zagreva i podiže na površinu da bi zatim grejala zapadnu obalu Evrope. Hladnija voda severnog Atlantika obično tone na dno zato što je gušća, a zamenjuje je toplija voda što teče sa juga. Međutim, istraživanja pokazuju da ogromne količine slatke vode s Grenlanda sprečavaju slanu vodu da potone i time utiču na struje.

UPOZORENJE ZA ČOVEČANSTVO: Sledi istrebljenje, vladaće katastrofalne bolesti i vodiće se ratovi!

Sličan scenario videli smo u filmu "Dan posle sutra".  U filmu se globalno vreme menja u svega nekoliko dana, što uzrokuje tornada u Los Anđelesu i oluju u Njujorku. Ali, naučnici su potvrdili da je ovo "ipak samo film", i da je ovakav razvoj događaja nemoguć.

Ipak, promene u Atlantiku i Pacifiku jesu razlog za zabrinutost.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor:telegram.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Enzo

    2. oktobar 2015 | 08:34

    Koja glupost. Samo prije par nedelja je bio clanak o smrzavanju vode i formiranju novih ledenih podrucja. Nigdje veze

  • Velislav

    2. oktobar 2015 | 10:03

    Naučnici govore ono za čega su plaćeni ,a što je u interesu elite.

  • NN

    2. oktobar 2015 | 12:37

    Ono sto glupu masu drzi zaokupljenom to joj se servira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA