Ako idete u Holandiju, ovo morate da znate o drogama (VIDEO)

Treba napomenuti da su, za razliku od ogromnog broja drugih zemalja, holandski zakoni o posedovanju i korišćenju narkotika mnogo liberalniji

  • 0

Velikom broju ljudi je prva asocijacija na Holandiju - legalno konzumiranje droge. Ipak, ako mislite da je u zemlji lala dozvoljeno drogiranje na svakom mestu, grdno se varate.

KAKVA, BRE, FARMA? Pogledajte perverzni holandski rijaliti koji će vas oboriti s nogu! (VIDEO)

Treba napomenuti da su, za razliku od ogromnog broja drugih zemalja, holandski zakoni o posedovanju i korišćenju narkotika mnogo tolerantniji.

U Holandiji su lake droge, odnosno hašiš i marihuana, kao i takozvane “magične pečurke”, supstance koje su dozvoljene i mogu da se kupe u "kofi-šopovima".

Dozvoljeno je, takođe, posedovanje pet biljaka konoplje po osobi ili posedovanje pet grama ovih lakih droga po osobi.

Foto: Flickr/Moyan_Brenn Foto: Flickr/Moyan_Brenn

Preprodavanje nije dozvoljeno, međutim, postoji takozvani gedogen, zakon po kome se dozvoljavaju i ne sasvim legalne radnje, pa se tako i preprodaja konoplje toleriše.

Njena preprodaja je "zabranjena, ali nije kažnjiva", mada se generalno poštuju pravila da se droga ne reklamira, ne prodaje osobama mlađim od 18 godina i da se uz lake droge ne priključuju i teške.

Pored toga, nemojte pokušavati da neki od narkotika unesete u klub ili diskoteku jer u tom slučaju možete da završite i u policiji.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA