OTKRIVENA TAJNA KEOPSOVE VELIKE PIRAMIDE: Naučnici pronašli misterioznu toplotu u piramidama Gizi (FOTO)

- Još uvek ne možemo sa sigurnošću da objasnimo ovakve anomalije, imamo puno pretpostavki kao što su prisutnost šupljina iza površine odnosno unutrašnje struje vazduha - objašnjavaju iz Ministarstva za antikvitete

  • 5

Internacionalni tim arhitekti i naučnika otkrio je "termalne anomalije" u piramidama u Gizi.

OTKRIVENA TAJNA EGIPATSKIH PIRAMIDA: Svet šokiran najnovijom tvrdnjom (VIDEO)

Termalne kamere otkrile su visoke temperature na centralnim delovima Velike Piramide. Zvaničnici su rekli da je moguće da su ova zagrevanja prouzrokovana postojanjem praznih prostorija unutar piramide. Zbog toga su istraživači pojačali istraživanje komora, tunela i prostorija unutar piramide.

EGIPAT DRHTI: Rušenje Velike sfinge i piramida u Gizi je realnije nego što mislite (FOTO)

Grobnice faraona Kufu (Keopsa), Kafre (Kefren) i Menkaura (Misernijus) izgrađene su za vreme IV dinastije oko 2613 - 2494. godine pre nove ere.

Istraživači iz Egipta, Francuske, Kanade i Japana koristili su infracrvenu termografiju za pregledanje piramida tokom izlaska Sunca, kao i tokom zalaska.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U saopštenju iz Ministarstva za antikvitete Egipta rekli su da su "zaključili da postoji nekoliko termalnih anomalija koje su uočene na svim spomenicima tokom faze zagrevanja i hlađenja, odnosno tokom izlaska i zalaska Sunca". 

MISTERIJA BONAPARTINE VIZIJE: Šta je Napoleon doživeo unutar Keopsove piramide? (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Još uvek ne možemo sa sigurnošću da objasnimo ovakve anomalije, imamo puno pretpostavki, a najzastupljenija je prisutnost šupljina iza površine odnosno unutrašnje struje vazduha - objašnjavaju iz Ministarstva za antikvitete.

Skup "posebno impresivnih" anomalija pronađen je u istočnom delu Velike piramide, poznatom kao Kufu, navodi se u saopštenju.

KO JE ZABRANIO ISTRAŽIVANJE? Na dnu Bermudskog trougla pronađene misteriozne piramide, a još uvek se ne zna ništa o njima (VIDEO)

- Tek nedavno smo zaključili da postoje razlike u gradnji različitih delova piramide - rekao je Mamdouh al - Damati iz Ministarstva antikviteta. Još neke termalne anomalije otkrivene su u gornjim delovima Velike piramide. Struktura i način gradnje će biti predmet nastavka istrage tokom operacije skeniranja koja je započela 25. oktobra, a očekuje se da će trajati do kraja 2016. godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / Izvor: BBC, iflscience.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ziloxy

    10. novembar 2015 | 14:57

    Toplota dolazi od orgonske (tako je vi na planeti Zemlji zovete) energije. Energija koja stiti ljude na planeti Zemlji, a njenu upotrebu su uveli vanzemaljci (jedna grupa) u saradnji sa ljudima svesnim da se njihovim postojanjem na planeti Zemlji ona unistva jer postoje ljudi razlicitih misljenja po pitanju daljeg razvoja civilizacije. Jedan od najvecih sakupljaca orgonske energije je i planina Rtanj koja se nalaz u Srbiji. To je razlog zasto je Srbija kroz vekove bila u centru paznje i sto Srbi nikad nisu pali pod ruku zlim ljudima planete Zemlje, onima koje vi nazivate Iluminati.

  • Sarkazam?

    10. novembar 2015 | 14:03

    Tutankamon uveo centralno.

  • Gradjanin

    10. novembar 2015 | 22:25

    Ispod svake piramide postoji podzemni vodeni tok, uključujući i onu u Bosni, u Egipatskim je pronađen i radioaktivni pesak, a jedna je i - eksplodirala!!! Navodno ju je pogodio meteor... Ako se uzme u obzir postojanje drevnog nuklearnog reaktora Oklo koji je po snazi jači od svih današnjih nuklearnih reaktora zajedno za dva reda veličine koji i dalje zbunjuje naučnike svojim savršenim dizajnom, i tragovi vode u piramidi, kao i borne kiseline... pa sve postaje sasvim jasno... mada i to sa orgnonskom energijom nije tako nemoguće... pogotovu ona vunena vlakna nađena u blokovima.. a na kamenu tragovi motornih alata u ogromnim količinama i to komjuterski vođenih alata! Tu treba pogledati radove čuvenog fizičara Alvareza na temu piramida, ali to je tako bilo daleko od tadašnjih shvatanja istorije... U svakom slučaju, piramide su nekakve mašine, a Egipćani su samo žvrljali po njima... Pogledajte staro-rimske rudnike u Španije gde su čitave planine sravnjene sa zemljom - zaboravili da nam kažu šta su sve Stari Rimljani imali od tehnike i tehnologije, ali ostale su freske u Pompeji... Najinteresantnija je prevara vezana za meke bakarna dleta – istina je potpuno drugačija, dobro obrađena bronza je tvrda kao i čelik, ali ne rđa i mnogo je lakša, a gvozdeno doba je nastalo kada im je nestalo kalaja! Egipćani nikada nisu oskudevali u bronzi pa na gvožđe nisu ni prelazili, ali su u piramidama nađeni i čelični ekseri, verovatno rimski. Pronađeni egipatski bronzani mačevi su zaprepašćujuće tvrdoće i elastičnosti, nedostižne čeliku, koji je ili tvrd ili elastičan, ali nikada oba istovremeno! Pitam se da li pisci naučne fantastike znaju nešto više ne mi danas!? Sećate se zvezde smrti i energetske stanice na samoj planeti... tada Oklo nije bio otkriven, ali je ipak jako dobro opisan u knjizi... Što se tiče dizajna, manje više jasno je šta su piramide, samo nije jasno za šta im je trebala tolika energija i kako su je distribuirali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA