OVO SU NAJVEĆI BAKSUZI NA SVETU: Gde god su oni, tu su i problemi!

Dvojica sedamdesetogodišnjih Amerikanaca krenuli su brodom iz Norveške s namerom da preplove Atlantik, a ni nakon sedam meseci nisu uspeli da odmaknu dalje od Velike Britanije

  • 5

Njihova priča je kao stvorena da bude adaptirana u urnebesnu holivudsku komediju. Dvojica sedamdesetogodišnjih Amerikanaca krenuli su brodom iz Norveške s namerom da preplove Atlantik, a ni nakon sedam meseci nisu uspeli da odmaknu dalje od Velike Britanije.

U međuvremenu, dvojica avanturista imala su priliku da testiraju efikasnost evropskih spasilačkih službi: čak devet puta u pomoć su im pritekle norveške, danske, engleske, škotske i irske obalske straže.

Kvar na motoru, nevreme, gubitak spasilačke opreme, nesmotrena plovidba... Bob i Stiv, poznatiji kao "kapetani baksuzi", ne prestaju da izazivaju nevolje od kojih je možda najspektakularnija poslednja u nizu kada su u jednoj engleskoj luci zapalili svoj brod ostavivši upaljenu sveću dok su bili na kopnu.

- Nemaju pojma šta rade - izjavio je za londonski Telegraf jedan mornar.

Foto: Wikimedia/Caribbeanyachtbroker Foto: Wikimedia/Caribbeanyachtbroker

- To nema nikakve veze sa znanjem plovidbe. Kriva je brodska mehanika - pravdaju se "kapetani baksuzi".

- Reći da smo nekompetentni je preterano - tvrde ova dvojica morskih vukova koji ne nameravaju da odustanu od putovanja, već planiraju da nastave pustolovinu čim osposobe brod.

Zanimljivosti iz celog sveta pratite na Facebook stranici TELEGRAF ZANIMLJIVOSTI

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA