≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je glasala dijaspora: U ovoj državi na izbore izašla samo jedna osoba, a u Kini "čak" dve

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na drugom kraju sveta odazvalo se 442 glasača, od čega je 427 listića bilo važećih

  • 0
Hrvatska izbori Foto-kolaž: Pixabay, Wikimedia

Gotovo je glasanje na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. HDZ je ostvario pristojnu prednost, sad kreću dogovori, koalicije... Zanimljivo je bilo i u 11. izbornoj jedinici, odnosno dijaspori, piše 24sata.hr.

Za deo država rezultati do ponoći nisu stigli, negde još nisu obrađena sva biračka mesta, a ovo su one države koje su obrađene 100 odsto.

U Australiji je slavio HDZ sa 164 glasa, odnosno 38,4 odsto. Na drugom mestu je lista OIP sa 124 glasa, treća je lista Hrvatsko bilo sa 48 glasova... Na drugom kraju sveta glasala su 442 birača, od čega je 427 listića bilo važećih...

I u Bugarskoj je slavio HDZ. Tamo je glasalo petero ljudi - četvoro je bilo za HDZ, a jedan za Most. U Egiptu je dvoje Hrvata pristupilo glasačkom mestu. Po glas su dobili A-HSP Dražen Keleminec i HDZ. U Grčkoj je pobednik Možemo!. Tamo je na glasanje izašlo desetero ljudi, šest ih je dalo svoj glas za Možemo!, četvoro za HDZ.

U dalekoj Indoneziji glasala je samo jedna osoba, i to za Most.

U Južnoafričkoj republici glasovalo je 17 osoba i rezultati su dosta raspršeni. Lista OIP ima četiri glasa, kao i HDZ i Most. Stranka Ivana Pernara dobila je dva glasa, A-HSP Dražen Keleminec jedan glas, Hrvatsko bilo jedan glas, kao i Možemo! i Fokus-Republika.

U Kini je na glasanje stiglo dvoje ljudi. Stranka Ivana Pernara i HDZ dobili su po glas. Na Kosovu je stiglo 17 glasača. HDZ je uverljiv s 13 glasova, Možemo! ima dva glasa, Fokus-Republika i Most po jedan.

U Holandiji je na glasanje stiglo 52 ljudi. Možemo je uverljiv s 33 glasa, HDZ je drugi sa devet. U Norveškoj je glasalo 40 birača, tri listića su bila nevažeća. Možemo! je prvi s 18 glasova, HDZ drugi sa 12...

U Poljskoj je glasalo pet osoba. Možemo! je dobio tri glasa, a HDZ dva. U Rusiji se troje Hrvata odazvalo izborima. A-HSP Dražen Keleminec, Most i Možemo! su dobili po jedan glas.

U Slovačkoj je glasala jedna osoba i glas je dala za Možemo!. U Španiji je glasalo osam ljudi, Možemo! je dobio tri glasa, Fokus-Republika dva, OIP jedan, kao i HDZ i Hrvatsko bilo...

U Turskoj je glasalo dvoje glasača. Jedan listić bio je za HDZ, a drugi nevažeći. U UAE je glasanju pristupilo 12 ljudi, Možemo! je dobio pet glasova, HDZ tri...

Možemo! je uverljivo pobedio i u Velikoj Britaniji, gde je od 60 glasova dobio njih 40.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA