Imali su dugove, a onda su zbog jednog poteza postali multimilioneri i - otišli u penziju! (FOTO)

Ovaj mladi par je u jednom momentu shvatio da troši dosta novca, pa su odlučili da svoj život promene iz korena

  • 14

Pre 13 godina, Džeremi Džejkobson i Vini Zeng su odlučili da se uozbilje po pitanju svoje ušteđevine, jer su shvatili da troše previše.

Beč je najbolji grad za život u Evropi! Šta mislite, gde je bolje, u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani ili Sarajevu?

- U tom periodu smo imali otkrovenje da put kojim idemo neće biti onaj dugoročan za sreću - rekao je Džeremi.

Odmah su odlučili da da promene svoj životni stil, kako bi ubrzali njihov odlazak u penziju. Tačno posle 10 godina i jednog dana, sumirali su prethodni period.

Za protekle tri godine, uživali su 52 nedelje odmora i putovanja po svetu, od Meksika i Gvatemale do Tajvana i Belizea, i širom SAD. Džeremi i Vini, koji su u svojim 30-im i nedavno su dobili prvo dete, svoja iskustva su podelili sa čitaocima na svom blogu.

Foto: Flickr / dronepicr Foto: Flickr / dronepicr

Koliko su zapravo uštedeli? Po rečima ovog para, oko 70 odsto svojih prihoda.

Pre nego što su se odlučili za marljivu štednju, oko 5-6 godina su otplaćivali svoje studentske kredite, objasnili su na svom blogu.

Foto: Flickr/401(K) 2013 Foto: Flickr/401(K) 2013

- Kako bi došli do velike stope štednje, smanjili smo potrošnju u oblastima na koje novac najviše odlazi: prevoz (automobil), smeštaj, hrana i zabava. Koristeći bicikl ili autobus kao prevozno sredstvo, živeći u udobnom i dovoljno prostranom stanu u naselju, uživajući u ručno pravljenim obrocima, prirodi umesto konzumerizma, smanjili smo značajno svoje troškove.

Zahvaljujući 10-godišnjem životu daleko ispod njihovih mogućnosti, njihova neto vrednost je sada "multi-milionerska", kako su rekli jednom novinaru, a mesečno troše oko 4.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • milos

    24. februar 2016 | 14:51

    kakve su ovo gluposti. voznjom bicikla, umjesto automobila, su postali milioneri. ako je tako ja cu pokloniti moje auto. ha,ha,ha,ha.......

  • Cicvara

    24. februar 2016 | 14:28

    I ja svaki dan uzivam u carima domace kuhinje (koju ne placam), vozim bajs, idem busom, pesaka, zdraviji sam od seoskog pastira, a u grad sam zadnji put izasao 2000. Na protest, pa i dalje ne mogu da ustedim za novi dzojstik od sege mege drajv 2.

  • Auuuu

    24. februar 2016 | 14:41

    Koja budalastina!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA