HOBOTNICA POBEGLA IZ AKVARIJUMA: Iskrala se, pronašla cev i kroz nju šmugnula u okean (VIDEO)

- To što je imala samo malu rupu u svom akvarijumu bilo joj je dovoljno da pobegne, a mi smo na podu primetili mokri trag koji je vodio do jedne od četiri odvodne cevi - rekao je menadžer akvarijuma

  • 7

Hobotnica veličine lopte za ragbi uspela je da se provuče kroz usku cev u Nacionalnom akvarijumu Novog Zelanda "Napijer" i vrati se natrag u okean na slobodu, objavili su danas lokalni mediji.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Zašto je ova hobotnica najbolja mama u životinjskom svetu?

Inki, hobotnica muškog pola, poklonjena je akvarijumu "Napijer" pre dve godine, nakon što je spasena iz mreže za hvatanje rakova, prenela je agencija AFP.

Foto: nationalaquarium.co.nz Foto: nationalaquarium.co.nz

Inki je pobegao na slobodu pošto se provukao kroz malu rupu u svom akvarijumu i otklizao se preko mokrog poda do cevi prečnika od 15 centimetara, kroz koju se provukao i završio u okeanu, navodi list "Ferfeks Nju Ziland".

- Hobotnice su veoma inteligentne i veoma radoznale životinje i imaju običaj da istražuju kad god im se za to pruži prilika. To što je imala samo malu rupu u svom akvarijumu bilo joj je dovoljno da pobegne, a mi smo na podu primetili mokri trag koji je vodio do jedne od četiri odvodne cevi. Hobotnice su sjajne kad je reč o nestajanju bez traga  - izjavio je menadžer akvarijuma Rob Jarel.

On je dodao da će osoblje akvarijuma pomno paziti na drugu hobotnicu koja im je ostala.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA