ZAŠTO SE RUSI I UKRAJINCI BORE ZA KRIM: Ovaj snimak razotkriva ISTINU (VIDEO)

Pogledajte snimak i otkrijte kakav je Krim iz jednog sasvim novog ugla...

  • 19

Poluostvro Krim je poznato po svom spornom statusu, uzveši u obzir da je pod kontrolom Rusije, dok ga Ukrajina smatra delom svoje teritorije i ne priznaje njegovo pripajanje ruskoj državi. Međutim, ovaj snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, prikazuje ga iz uglova iz kojih ga verovatno skoro niste videli.

KRIMSKA LEPOTICA: Ova ruska palata izgleda kao džamija. Evo i zašto! (FOTO)

Nalazi se na obali Crnog mora, uz zapadnu obalu Azovskog mora, a ispresecano je uvalama i pomorskim lukama. Inače, oduvek bio atraktivna turistička lokacija Ukrajinaca i Rusa iz nekadašnjeg Sovjetskog Saveza.

Na ovom snimku su prikazane prirodne lepote i bogatstva, koje ovo poluostrvo čine još vrednijim, pored njegovog geografsko-političkog značaja.

Deklaracijom o nezavisnosti Krima 11. marta 2014. godine je proglašena nezavisnost Krima od Ukrajine, dok su na referendumu koji je održan 16. marta 2014. godine, stanovnici glasali za pripajanje Rusiji.

17. marta 2014. godine, Vrhovni sovjet Krima usvojio je rezoluciju o nezavisnosti od Ukrajine i obratio se Rusiji za prijem Republike Krim u sastav Ruske Federacije, da bi 18. marta 2014. Republika Krim ušla u sastav Ruske Federacije, na osnovu sporazuma koji su potpisali ruski predsednik Vladimir Putin i krimski lideri. Grad Sevastopolj je istog dana takođe postao deo Ruske federacije, kao grad sa federalnim statusom.

Pogledajte video:

Zanimljivosti iz celog sveta pratite na Facebook stranici TELEGRAF ZANIMLJIVOSTI.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • pravda

    28. april 2016 | 16:43

    Rusija MORA vratiti u okrilje Rusije sve ono sto je njeno,i ne samo KRIM,vec i KIJEV, jer je Kijev prestolnica Ruske drzave,i ne samo to vec i ALJASKU jer su je amerikanci uzeli na zakup,a RUSIJA nikad nije dobila te bedne pare. Braco rusi samo radite i radjajte se tako ce covecanstvo videti sunce,jer ovo sto je danas je gusta magla ,koje tek po neki zrak moze da probije. zato STOP Americi i EU.

  • Analitičar

    28. april 2016 | 17:11

    Krim je i bio ruski a druga je stvar što ga je uvreme sovjetskog saveza jedan neodgovorni i pijani predsednik poklonio ukrajini,inače ion i njegova supruga su bili nekog ukrajinskog plemena-manjine.Zna se ko je najviše stradao za vreme krimskih ratova.Ko je tada ratovao protiv Rusije:engleska,francuska,nemačka,turska i neko tatarsko pleme.Zbog čega,da se rusiji ograniči korišćenje crnog mora i utocaj namediteranu i evropi.Dali se otada išta promenilo,ništa,apetiti evrope su isti.Samo Rusija je jača no ikada,tako da eu može da kaže za Krim-piši propalo.

  • VP 8520

    28. april 2016 | 15:52

    Kosovo i Metohija je srpsko ali oteše ga ameri i eu... i sad ih pojedini nazivaju prijateljim Merkelevu, Šredera, Blera, Obamu itd... dok je srpstva i srba KiM je srpsko, bilo i bice...isto sto i Krim ruski...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA