U OMILJENOM SRPSKOM GRADU NA HRVATSKOM PRIMORJU zabranjeno šetati u kupaćem! A nije Dubrovnik!

Na više lokacija u starom gradu postaviće se table na više stranih jezika o nedozvoljenom nedoličnom odevanju i ponašanju

  • 11

Dubrovnik je među prvim gradovima u Hrvatskoj zabranio šetnju starim gradom u kupaćim kostimima i drugoj oskudnoj odeći, a sada je na red došao i Split. Gradski zvaničnici su uzeli u razmatranje predlog Odluke o komunalnom redu, a ako se to usvoji, niko neće smeti da prođe kroz centar grada bez odeće.

Ako šetate Dubrovnikom u ovoj odeći, platićete OZBILJNO VELIKU kaznu!

Predloženim izmenama i dopunama Odluke zabranjeno je kretati se središtem grada bez odeće, dela odeće ili u kupaćem kostimu. Nadzor će sprovoditi komunalni redari, a kazna iznosi 70 evra ako se plati na licu mesta ili 140 evra u sklopu prekršajnog postupka.

Na više lokacija u starom gradu postaviće se table na više stranih jezika o nedozvoljenom nedoličnom odevanju i ponašanju.

Podsetimo, nakon nekoliko slučajeva u kojima su strani turisti šetali minimalno odeveni centrima grada, nekoliko gradova odlučilo je da tome stane na kraj, a one koji se ubuduće odluče na takve pothvate novčano će se kažnjavati.

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aleks

    12. maj 2016 | 19:29

    Nikakav tkz" srpski grad", toga nema u Hrvatskoj, samo hrvatski gradovi! Sa punim pravom kažnjavaju primitivne turiste koji se nepristojno ponašaju! Nadam se da će uskoro i Srbija uvesti zabranu kljunastih usana napumpanih sa tri litra botoksa i silikonskih grudi preko 15 litara silikona, jer takve nakaze i prikaze kvare ugled Srbije, i plaše ljude po ulicama!

  • Pera što ti ...

    12. maj 2016 | 16:20

    Omiljeni srpski gradovi!?pa u splitu ima najviše hrvatskih nacionalista.samo vi dragi srbi putujte u split.

  • чеда

    12. maj 2016 | 17:27

    Биће упозорење онда и на ћирилици???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA