Ako šetate Dubrovnikom u ovoj odeći, platićete OZBILJNO VELIKU kaznu!

- U Odluci će konkretno stajati: "Nije dopušteno kretanje po starom gradu u Dubrovniku bez odeće, dela odeće ili u kupaćem kostimu." Za ovaj prekršaj kazniće se fizička osoba u iznosu od 340 evra (2.500 kuna) - napominju iz grada

  • 11

Grad Dubrovnik se pridružio ostalim hrvatskim gradovima koji su doneli odluku o zabrani šetnje gradskim starim gradom u kupaćim kostimima i sličnim "neprijatnim" odevnim kombinacijama.

OVAJ GRAD U BUGARSKOJ JE ZABRANIO NIKAB: Velovi koji prekrivaju lice nisu dozvoljeni!

- Prošlogodišnja neugodna iskustva zbog pojedinaca koji su se neprimereno obučeni ili bez odeće kretali starim gradom u Dubrovniku ukazala su na potrebu da se u Odluci o komunalnom redu definišu odredbe koje se odnose na javi red. Predloženim izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu predviđena je zabrana kretanja unutar starog grada bez odeće, dela odeće ili u kupaćem kostimu te shodno navedenom definisane su i kaznene odredbe za nepoštovanje navedene zabrane - potvrdili su iz Grada.

Ukoliko neko prekrši nove odredbe, moraće da plati ozbiljnu novčanu kaznu.

- U Odluci će konkretno stajati: "Nije dopušteno kretanje po starom gradu u Dubrovniku bez odeće, dela odeće ili u kupaćem kostimu." Za ovaj prekršaj kazniće se fizička osoba u iznosu od 340 evra (2.500 kuna) - napominju iz grada.

Istim izmenama i dopunama zabranjeno je i motornim vozilima kretanje pešačkim zonama, što će se kažnjavati svotom između 130 i 1.300 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca gr.ψ. ξφΞ

    30. april 2016 | 19:39

    Pa, nije velika kazna!!! Kao u saobracaju recimo!!! :-))) Nije dobro za turizam!!! Shteta!!!

  • Velislav

    28. april 2016 | 14:45

    A baš sam mislio da prošetam...

  • M

    28. april 2016 | 16:19

    Tako i treba! Uvek me je to nerviralo,kao i polugolo sedenje po restoranima i kafićima. Sve kazniti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA