JEZERO NESTALO PREKO NOĆI: Niko ne zna gde je isparilo više od 100.000 KUBIKA VODE (FOTO) (VIDEO)

Jezero je zauzimalo površinu od skoro 15 kvadratnih kilometara, a njegova prosečna dubina bila je oko 70 metara

  • 6

Posle reke Atojak u Verakruzu, u ovom delu sveta nestala je još jedna ogromna vodena površina, sada u Južnoj Americi: jezero Riesko, koje je privlačilo brojne turiste u Patagoniju, doslovno je isparilo preko noći.

MISTERIJA: Nestalo jezero veličine Srbije, ko ga je ukrao? (FOTO)

Da je u pitanju više nego čudna prirodna pojava je još jasnije ako se ima u vidu da je ovo jezero zauzimalo površinu od skoro 1.400 hektara, kao i da je njegova prosečna dubina bila oko 72 metra.

Najverovatniji uzrok nestanka jezera je seizmička aktivnost, budući da se nadomak njega nalazi rasedna površ, pa je moguće da je voda otekla u pukotinu između stena.

Ipak, u ovom predelu prethodnih dana nije zabeležen nikakav zemljotres, koji bi razrešio ovu misteriju.

Iako su mnogi odmah potegli paranormalna objašnjenja, nadležni ovih dana istražuju neki realniji i logičniji sled (tektonskih) događaja koji bi objasnio gde je "otišlo" poznato jezero.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Crni

    6. jun 2016 | 19:30

    Sudeci prema slikama onde nije moglo biti vise od metra vode.kad pogledas planine oko jezera videces da su iste kao na onoj slici gde je pesak,dokle god ti pogled dopire svugde isto,zar 70 metara nebi napravilo veliku razliku u reljefu zemljista. Mozda sam ja siso vesla ali nisam proguto camac.

  • Nikolas

    6. jun 2016 | 17:28

    MA NOCU IH POSETILI NA PROPUTOVANJU VANZEMALJCI I UZELI VODU ZA PICE A OSTALO KAO GORIVO ZA PUTOVANJE DO SLEDECE GALAKSIJE!!!!!

  • Apokalipsau

    6. jun 2016 | 18:24

    Vratice se rode

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA