Dečak ušetao u bolnicu s korpom, svi su plakali kad su videli šta je unutra (FOTO)

Kejtilin Mekbrajd, direktorka Udruženja dobrovoljaca na Klinici za dečje bolesti Kolorado, kazala je kako su pokloni puno značili malenim bolesnicima

  • 2

Geret Lauri (11) koji voli da igra bejzbol, ispleo je 50 kapa za decu obolelu od raka koja se leče u Dečjoj bolnici u Koloradu.

HOLANĐANIN SAKUPIO NOVAC ZA DECU OBOLELU OD RAKA putujući na biciklu od Haga do Beograda! (FOTO)

Njegova majka, Šeril Lauri, rekla je za "Hafington Post" kako je dečak osetio potrebu da daruje nešto deci koja prolaze kroz hemoterapiju i hteo je da im pokaže koliko mu je stalo do njih.

Da plete ga je naučila baka, a dečak kaže kako to na njega deluje smirujuće. Iako je prvobitno nameravao da isplete 15 kapa, projekat je uz pomoć bake i mame završio sa 50 kapa koje je odlučio da daruje deci oboleloj od karcinoma.

Kejtilin Mekbrajd, direktorka Udruženja dobrovoljaca na Klinici za dečje bolesti Kolorado, kazala je kako su pokloni puno značili malenim bolesnicima, prenosi net.hr.

- Ova donacija ima posebno značenje i težinu jer dolazi od dečaka. To što dečak brine za dobrobit svojih vršnjaka je izuzetno snažna poruka - rekla je.

Ali, to nije prva humanitarna akcija malenog Gereta. On je, naime, poklone koje je dobio za svoj sedmi rođendan takođe darovao u humanitarne svrhe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA