RUS PREPEŠAČIO 20.000 KILOMETARA DA STIGNE U RIO: Hodao je godinu i po dana (FOTO) (VIDEO)

Sergej Lukjanov je u proseku je svakog dana prelazio između 50 i 60 kilometara

  • 1

Rus Sergej Lukjanov prepešačio je 18.270 kilometara kako bi došao u Rio de Žaneiro na Olimpijske igre.

Veliki foto-izveštaj sa otvaranja Igara: Noć magije i lepih žena u Riju!

On je na svom putu prešao nekoliko kontinenata, a u proseku je svakog dana prelazio između 50 i 60 kilometara. Ipak, njegovo putovanje koje traje već 17 meseci možda još nije gotovo.

- U proseku hodam nekih 50-60 kilometara na dan. Naravno da mi je, još od malih nogu, životna želja bila da posetim Rio De Žaneiro. Čitao sam u knjigama i gledao slike o ovom gradu koji me je na prvi pogled oduševio - rekao je Lukjanov.

Sergej je na putovanje krenuo iz Sankt Peterburga 1. aprila prošle godine.

Lukjanov je na svojoj avanturi prošao kroz Kinu, Kazahstan, Vijetnam, Laos, Tajland, Maleziju i Singapur, gde se ukrcao na avion i odleteo u pravcu Južne Amerike, pa je tako prešao Atlantski okean. Nakon toga je sleteo u glavni grad Čilea, Santijago odakle je ponovo nastavio da hoda do Rija.

Printskrin: Youtube/Printskrin: Youtube/Ruptly TV Printskrin: Youtube/Printskrin: Youtube/Ruptly TV

Put ga je naveo i do Argentine i Urugvaja pre nego što je došao do organizatora ovogodišnjeg izdanja Olimpijskih igara.

Ruski penzioner ne bi uspeo da napravi ovakav poduhvat da nije bilo volontera koji su mu pomogli da ostvari san i pređe toliki put pešice. Neki su donirali Lukjanovu avionsku kartu, neki su mu lakšim putem sredili vizu, a takođe je u svakom mestu koje je prošao imao je da spava i da jede.

Lukjanov nije običan penzioner. On je veoma poznat u Rusiji kao rekorder u hodu na 100 kilometara, a tu distancu je pešice prešao više od 150 puta u svom životu.

Rus planira da ostane u Brazilu sve do 18. avgusta, jer bi voleo da ispuni još jedan svoj san, a to je da upozna fudbalsku legendu Brazila, Pelea. 

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA