U PRVIM REDOVIMA BRITANSKE VOJSKE NE SMEJU BITI ŽENE: Ali ovoj je to uspelo jer je TRANSVESTIT (FOTO)

Dok je bio premijer Dejvid Kameron izdao je preporuku po kojoj bi ženama vojnicima bilo dozvoljeno da služe u prvim redovima borbene linije

  • 2

Kloi Alen, koja služi u Prvom bataljonu škotske garde, započela je prošlog meseca hormonsku terapiju i u ličnim dokumentima promenila ime koje je ranije bilo Ben. Transrodni vojnik je postala prva žena koja se borila u prvim redovima za britansku vojsku.

Lomili smo kosti i otvarali lobanje: Ispovest transrodne osobe, nekada člana "Nacionalnog stroja"

Dvadesetčetvorogodišnjakinja rekla je listu "The Sun" da oseća veliku čast time što stvara istoriju.

Bivši premijer, dok je još bio na toj poziciji, Dejvid Kameron, izdao je preporuku da i žene vojnici služe u prvim redovima, iako je to mesto ranije bilo rezervisano samo za muškarce. Iako je zabrana ženama da učestvuju u direktnim borbama ukinuta u julu, nije bilo moguće prijaviti se sve do kraja godine.

Vojska je rekla da će detaljno pristupati svakom pojedinačnom slučaju i bili su srećni što mogu da dozvole Kloi da ostane u pešadiji sada kada je žensko.

- Oduševljen sam što imamo prvu ženu vojnika u pešadijskoj, borbenoj jedinici - rekao je general ser Džejms Everard, komanant vojske na terenu i dodao: - Britanska vojska stvarno dokazuje da je inkluzivna organizacija u koju je svako dobrodošao i može da napreduje. Treba imati hrabrosti da bi bio prvi u bilo čemu. Pozdravljam gardistu Kloi Alen što uspostavlja nove trendove i želim joj puno uspeha.

Alen se u početku plašila da će morati da napusti svoj posao zbog promene pola, ali je na kraju skupila hrabrost i rekla sve nadređenima koji su joj rekli da može da zadrži svoj posao i ulogu u vojsci.

- Promenila sam neka lična dokumenta, kao i dokumentaciju u vojsci, u bataljonu u kom služim, a sve to je brzo promenjeno i sređeno - rekla je Alen.

- Izrada mog novog pasoša je u toku i to bi trebalo uskoro da bude gotovo. To je sjajno, to je neverovatno! To što mogu slobodno da kažem ono što sam oduvek želela da kažem, a to što i dalje mogu da služim državi kao vojnik je još bolje - dodala je.

- Ostalo mi je još nekoliko godina do potpune promene, ali ništa od toga ni na koji način neće uticati na moj posao - zaključuje Alen.

(Telegraf.rs / Izvor: buzzfeed.com / thesun.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Tutor

    21. septembar 2016 | 09:39

    Šta je tu ekskluzivno, Srbi su pre sto godina imali žene u prvim borbenim redovima.

  • Jeretik

    21. septembar 2016 | 07:56

    Buduci heroj , u prvim redovima jurisace na svaki metak .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA