PUTIN OBJASNIO: Rusi i Amerikanci nisu isti, ovo su naše najveće razlike (VIDEO)

Predsednik Rusije ne spori da ove dve zemlje imaju brojne razlike, ali da je normalno da rade na sebi i da pokušaju da razumeju onu drugu stranu, jer drugog izbora nemaju

  • 6

Predsednik Rusije Vladimir Putin gostovao je pre tri godine u jednoj emisije na televiziji RT gde je između ostalog govorio o ideološkim razlikama između Rusa i Amerikanaca.

OTKRIVENE SVE PUTINOVE TAJNE: Evo šta stvarno misli o Amerikancima, zašto se slikao nag i koja mu je omiljena serija (FOTO)

Kada mu je voditeljka postavila pitanje vezano za razlike Rusa i Amerikanaca, on se isprva našalio što ga baš to pitaju pred njegov susret sa Obamom.

Foto: Tanjug/AP/Sputnik Foto: Tanjug/AP/Sputnik

Istakao je da između ova dva naroda ne postoje ideološke već kulturno - logičke razlike. Po njemu kod Amerikanaca dominira ideja kako je pojedinac važan, dok je u Rusiji važan čitav kolektiv i da Rusi gledaju dalje u budućnost.

- To su dve različite životne filozofije i nama je jako teško da se međusobno razumemo - istakao je Putin.

Naveo je i da je Amerika građena na ideji demokratije, jer je zemlja koju su stvorili doseljenici pa su oni morali da često razgovaraju i da se dobro slažu kako bi izgradili državu.

Međutim nije propustio priliku da Americi uputi i kritiku, rekavši da su njeni doseljenici kada su kolonizovali kontinent, počistili sa tog mesta narode koji su tu živeli.

Foto: Instagram/stpellegrino, Tanjug/AP Foto: Instagram/stpellegrino, Tanjug/AP

- Kolonizacija je počela sa velikim etničkim čišćenjem, i to se može uporediti sa onim što su Rimljani učinili Kartaginjanima - rekao je Putin.

OVO JE PUTINOV KALENDAR ZA 2017: Ruski presednik sa decom i životinjama, a tek kad vidite njegove fotke iz borbe (FOTO)

Osvrnuo se i na pitanje rasizma u Americi, koje je i danas goruće pitanje u ovoj zemlji.

Posebnu pažnju je posvetio činjenici da Rusi nikada nisu bacili atomsku bombu na neku zemlju za razliku od Amerike.

- Mnogi za Staljina kažu da je bio diktator i tiranin. Međutim, smatram da on ne bi upotrebio atomsku bombu protiv Nemačke 1945. godine, da ju je kojim slučajem imao. Sa druge strane Amerikanci su to uradili protiv Japana, države koja nije imala takvo oružje - zaključio je Putin.

Predsednik Rusije ne spori da ove dve zemlje imaju brojne razlike, ali da je normalno da rade na sebi i da pokušaju da razumeju onu drugu stranu, jer drugog izbora nemaju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor:rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA