≫ 

NOVI PUTINOV HELIKOPTER: Ruski noćni lovac naoružan razornim raketama "Hrizantemom" i "Atakom" u akciji (VIDEO)

Helikopter Mi-28NM, u NATO klasifikaciji "Havok", poseduje radar sa opsegom od 360 stepeni i unapređeno naoružanje koje omogućava brže detektovanje cilja i njegovo preuzimanje od strane sistema za upravljanje vatrom

  • 7

Modernizovani ruski helikopter Mi-28nm "Najt hanter" će uskoro biti naoružan i novim protivtenkovskim raketama dugog dometa, a radar poseduje opseg od 360 stepeni.

POKLON OD PUTINA NA VIDOVDAN: Stižu nam dva moderna helikoptera "Mi-17"!

- Modernizovali smo rakete "Ataka" i "Hrizantema" tako što smo im povećali domet i razornu moć i poboljšali detekciju ciljeva. Postojeći sistem kontrole vatre će takođe biti prilagođen korišćenju ovih raketa - rekao je glavni konstruktor Valerij Kašin.

"Najt hanter" će moći da koristi svoje novo oružje i danju i noću i u svim vremenskim uslovima. Na primer, modernizovanoj navođenoj protivtenkovskoj raketi "Ataka" domet je sada povećan sa 6 na 8 kilometara. Početkom ovog meseca Rusija je testirala i modernizovanu verziju helikoptera Mi-28. Helikopter Mi-28NM (u NATO klasifikaciji "Havok") poseduje radar sa opsegom od 360 stepeni i unapređeno naoružanje koje omogućava brže detektovanje cilja i njegovo preuzimanje od strane sistema za upravljanje vatrom.

Za razliku od svog prethodnika, Mi-28nm pilotu olakšava upravljanje i bolje je prilagođen za korišćenje ubojitih sredstava visoke preciznosti. Mi-28nm je modernizovana verzija letelice Mi-28N "Najt hanter" i predstavlja novu verziju helikoptera pete generacije čiji je razvoj započeo tokom 2008. godine.

Snimak ovog helikoptera pogledajte ovde:

(Telegraf.rs / Izvor: nezavisne.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA