Ova evropska zemlja poklanja mladima 500 evra za 18. rođendan, ali postoji jedan važan uslov

- To ih podseća koliko je bitna kulturna konzumacija za obogaćivanje sebe kao osobe i jačanje sebe kao dela društva - rekao je italijanski podsekretar Tomaso Nanicini

  • 5

Svaki italijanski državljanin koji bude napunio 18 godina u periodu između 3. novembra i 21. decembra 2017. godine dobiće 500 evra koje će moći da potroši samo na stvari u vezi sa kulturom, a to se obavlja u skladu sa inicijativom italijanske vlade da se poboljša kulturni život građana.

 

Novi Sad bi mogao da postane "Evropska prestonica kulture"

 

Suma će moći da se preuzme uz pomoć aplikacije koja se zove "18app" i moći će da se potroši na knjige, karte za pozorište, bioskop i za koncerte, kao i na posete muzejima, putovanja u nacionalne parkove i slično. 

 

Sve to će italijansku vladu koštati 290 miliona evra, ali podsekretar Tomaso Nanicini, koji je osmislio ovo, veruje da će to biti dobro potrošen novac. 

 

- Ova inicijativa najmlađima šalje jasnu poruku, podsećajući ih na to da pripadaju društvu koje im želi dobrodošlicu u svet odraslih. To ih i podseća koliko je kulturna konzumacija bitna za obogaćivanje sebe kao osobe i jačanje sebe kao dela društva- rekao je on.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Čak i ako im je sledeći rođendan tek 2017. godine, svi koji će napuniti 18 godina, moraju do kraja godine da skinu aplikaciju i da njome obezbede vaučere koje izdaje Ministarstvo kultrure.

 

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

 

Sledeće godine, po sličnoj šemi će se nastavnicima obezbediti po 500 evra za razvoj karijere.

 

(Telgraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA