Samo jedna žena će moći da ga dobije 15. novembra: Cena mu je 18 miliona dolara (FOTO)

Aukcijska kuća "Kristis" otvorila je 15. novembra "Aukciju veličanstvenih dijamanata" u Ženevi, gde će između ostalih retkih i jedinstvenih komada biti ponuđen peti najveći roze dijamant nazvan "Fancy Vivid Pink".

  • 2

Ova aukcijska kuća ponudiće celu kolekciju dijamanata "Boehmer et Bassenge" iz Pariza, koja je prvenstveno bila objavljena u čuvenom Sotebijevom katalogu, a koja je prepuna zanimljivih i vrednih komada nakita, uključujući i neke veoma retke obojene dijamante.

Najznačajniji među njima su dva roze dijamanta, oranž žuti dijamant, dijamant isečen od čuvene "zvezde iz Sijera Leonea", kao i par božanstvenih bezbojnih dijamanta utkanih u minđuše.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Upravo najlepši među njima, "Fancy Vivid Pink" u obliku kruške ima 9.14 karata i biće svojevrsna "zvezda aukcijske večeri". To je peti najveći na svetu dijamant koji je ponuđen na javnim aukcijama, ali je najveći ikad ponuđen u svojoj potkategoriji od 5-10 karata.

Po proceni aukcijske kuće "Kristis" cena će mu se kretati od 16 – 18 milliona dolara, odnosno 1.75 - 1.97 milliona dolara po karatu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iako bude prodat po najvećoj procenjenoj ceni, ipak neće probiti rekord u ceni plaćenoj za jedan "Fancy Vivid Pink" dijamant, jer rekord trenutno drži "Unique Pink" dijamant koji je nedavno prodat u Ženevi za preko 31.56 million dolara.

Svakako, ako "Fancy Vivid Pink" bude prodat po procenjenoj ceni, probiće rekord u svojoj kategoriji od 5-10 karata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Jovana

    10. novembar 2016 | 21:13

    Koliko li je samo dece moralo da umre da bi taj dijamant dosao tu gde je sada

  • Anonymous

    11. novembar 2016 | 00:01

    Sad ce pink panteri da se pojave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA