≫ 

Kad ljudi nisu ni znali za serijskog ubicu, ONA je ubijala redom! Legenda kaže da je lomila glave butinama (VIDEO)

U SAD-u početkom 19. veka živela je prva žena serijski ubica. I dan danas istoričari ne mogu za neke njene zločine da tvrde da su se desili, ali i ono što je o njoj ostalo dokumentovano dovoljno je jezivo.

  • 0

Lavinija Fišer je bila poznata po svojoj lepoti. Opisuju je kao crnokosu sa krupnim plavim očima. Rođena je 1793. a umrla 1820. godine. Poreklo joj je nepoznato, ali je zato ostala zapamćena kao prva žena serijski ubica u Sjedinjenim Američkih Državama.

Bila je udata za Džona Fišera i ironično, par je osuđen na smrt vešanjem zbog organizovanih pljački putnika, a ne zbog ubistava koje su počinili.

Za ovu ženu se veruje da je žrtve ubijala tako što bi im lomila lobanje butinama dok su oni bili u omamljenom stanju. Međutim, današnja istorija je pokazala da je većina takvih priča koje se vezuju za Laviniju i Džona Fišera više legenda nego istina.

PREPLITANJE LEGENDE I ISTINE

Ono što se na osnovu sačuvane arhivske građe može potvrditi za ovaj bračni par je činjenica da su zaista imali veliku, lepu kuću pored puta u Čarlstonu u Severnoj Karolini u SAD-u. U blizini kuće je bila i gostionica koju je ovaj smrtonosni bračni par vodio. Žrtve su birali među gostima koji su navraćali u njihovu krčmu, i to su uglavnom bili muškarci koji su putovali sami. Uspevali su uglavnom da ih namame u svoj dom da bi ih ubili na spavanju u gostinskoj sobi.

Sve je počinjalo tako što bi ih Lavinijia i Džon pozvali na večeru, posle koje bi usledio čaj. U čaj bi sipali otrov ili nekakav opijat i ubili žrtvu na spavanju uzeli sve što ona ima, izatim bi se otarasili tela.

U novije vreme izašla je i pesma o ovoj strašnoj ženi:

Još uvek se u okolini Čarlstona prepričava da bi posle dugotrajnog razgovora i ispitivanja i flertovanja, Lavinija nagovarala žrtve da popiju čaj i odu u gostinjsku sobu na spavanje.

Po jednoj verziji, pošto nesrećni muškarci utonu u san, nožem bi ga ubadao Lavinijin muž dok se ne uveri da je putnik mrtav, dok bi po drugoj verziji Lavinija čekala da žrtva upadne u dubok san, pre nego što bi povukla polugu koja je podupirala krevet i ubacila žrtvu u jamu. Postoje i glasine da su sa žrtvama završavali tako što je u jami bilo pregršt šiljaka koji su im oduzimali život.

Bračni par je tako jednom prilikom namamio u svoju kuću putnika po imenu Džon Piples. Njemu je preveliko Lavinijino ispitivanje i interesovanje za njegova putovanje i planove postalo sumnjivo pa je krišom prosuo čaj i otišao da spava. Usred noći probudili su ga zvuci i shvatio je da je u klopci. Uspeo da umakne zločincima i da ih prijavi vlastima.

MRAČAN KRAJ

O Laviniji i Džonu najviše se zna na osnovu dokumentacije koja je ostala sa njihovog suđenja.

Sve njihove molbe porota je odbacila, i osudila ih za oružanu pljačku na putu, za šta je trebala da se izvrši kazna pogubljenja vešanjem. Bračni par je podneo žalbu na ovu presudu i dobio dodatnih 9 meseci života, ali ova molba je odbačena i kazna je izvršena 4. februara 1820. godine.

Pre pogubljenja bračni par je čak pokušao da pobegne iz zatvora, ali uže preko koga su bežali se prekinulo i Lavinija je ostala u ćeliji. Po pogubljenju koje je gledalo više hiljada ljudi, Lavinija je sahranjena pored Starog zatvora u Čarlstonu na Poters Fildu.

(Telegraf.rs/Dnevno.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA