Tigrici nisu davali hranu, otpadalo joj je krzno i krvarila koža, a onda su je izbavili iz cirkusa i dogodilo se ČUDO (FOTO) (VIDEO)

- Imala je devet meseci, a bila je teška samo 15 kilograma, što je težina prosečnog tromesečnog mladunčeta - reklla je osnivač i vlasnik azila za divlje životinje u Teksasu

  • 5

Aša je bila neuhranjena cirkuska atrakcija, koža joj je bila u užasnom stanju i nalazila se i kavezu sa odraslim tigrom koji je maltretirao. Ipak, ova priča ima srećan kraj jer je sudbina htela da osnivač azila za divlje životinje Viki Kejhi saznala za tužnu sudbinu mlade tigrice.

>>> Dreserka se pred decom igrala s tigrom, a onda je počeo horor! Kamera je snimila taj užas (VIDEO)

Američke vlasti su izbavile Ašu iz cirkusa gde su uslovi za život bili ispod svakog minimuma, ali kada je Viki došla da vidi spasenu tigricu, odmah je shvatila da je divljoj životinji hitno potrebna pomoć.

- Imala je devet meseci, a bila je teška samo 15 kilograma, što je težina prosečnog tromesečnog mladunčeta. Bilo mi je neverovatno da tigrica od devet meseci bude tako sitna - kaže Viki, koja je osnivač i vlasnik azila za divlje životinje u Teksasu.

Foto: In-Sync Exotics Foto: In-Sync Exotics

Otkrila je da Aša ima teško oboljenje kože. Viki je dijagnostikovala da tigrica boluje od kožnih lišajeva, koji su učinili da Aši otpada krzno, a na mnogim mestima ispucala koža je kvarila. Takođe, mlada tigrica je imala rane od ujeda, jer je do tada delila kavez sa duplo krupnijim mužjakom.

- Svaki dan sam dva puta ulazila u kavez, davala joj lekove i provodila vreme sa njom. Znala sam da moram da joj posvetim mnogo pažnje kako bi se oporavila.

Foto: In-Sync Exotics Foto: In-Sync Exotics

Vremenom tretman je počeo da daje rezultate, iako su se dešavale situacije da prilikom kupanja Aša pobegne iz kaveza.

- Posle osam meseci Aša je izrasla u tigricu normalne veličine i bilo je vreme da vidimo njenu reakciju na druge tigrove. Stavili smo je u kavez pored mužjaka Smaglera, koji je od početka pokazivao da mu se sviđa Aša.

Foto: In-Sync Exotics Foto: In-Sync Exotics

Malo po malo, mladi tigrovi su se navikavali jedno na drugo i, kako to biva kod tinejdžera, uskoro se između njih rodila ljubav, pa su Smagler i Aša uskoro počeli da žive u istom kavezu.

- Aša je dvostruko manja od Smaglera, ali ona vrlo često ume da pokaže ko je gazda u toj vezi - zaključila je Viki.

Foto: In-Sync Exotics Foto: In-Sync Exotics

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Н.С.

    17. novembar 2016 | 22:36

    Свако добро које учинимо беспомоћној животињи, показује нашу душу, и колико смо добар човек. Браво за спаситељку

  • Dani

    17. novembar 2016 | 23:02

    Divni su, obožavam tigrove.

  • ????

    17. novembar 2016 | 21:31

    Eee lepa prica.Moj muz i ja smo spasili macu sto su umrle gazde pa su hteli da ga uspavaju??I sad zivi zivot i uziva.Mazen i pazen i uziva...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA