≫ 

Šta bi se tačno desilo svetu u slučaju nuklearne zime: Da li bismo preživeli ovakav scenario? (VIDEO)

Crno nam se piše ako neko od moćnika stisne čuveno CRVENO DUGME

  • 0

U nesrećnom, i nadamo se malo verovatnom slučaju nuklearnog rata širokih razmera, devastirajuće eksplozije bile bi samo jedan od smrtonosnih problema.

Rusi vozili zavejanim putem kada se pred autom odjednom pojavilo čudno stvorenje, uvereni su da su SNIMILI JETIJA

Nakon što se oblak-pečurka raziđe, veruje se da bi dim, ugljenik i nuklearna prašina odlazili u stratosferu. To bi moglo da dovede do situacije da nebo prekriju crni oblaci čime bi se smanjila temperatura zemljine površine a ozonski omotač maltene nestao, te bi nastala situacija takozvane nuklearne zime.

Ovaj video objašnjava šta bi se tačno desilo civilizaciji i daje odgovor na pitanje da li bismo mogli da preživimo ovakav scenario, prenosi iflscience.com.

Ovo nije tako zabavno kao što zvuči. To je pokazala studija sprovedena 2006. godine od strane Američke geofizičke unije koja je otkrila da bi čak i manji regionalni nuklearni rat izazvao nuklearnu zimu koja bi razorila globalnu klimu i najmanje jednu deceniju opustošila mora, vazduh i zemljište.

Iako su SAD i SSSR aktivirali hiljade nuklearnih bombi tokom hladnog rata, trenutno u svetu postoji oko 15.000 nuklearki raspoređenih širom sveta i pod kontrolom određenih država.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA