DA STE VI MILIONER, GDE BISTE KUPILI KUĆU ZA ODMOR? Više od polovine imanja najbogatijih nalazi se na ovom kontinentu

Od toga je 14 odsto u Meksiku, 13 odsto na Bahamima i devet odsto na Karibima. Neki od njih imaju imanja i u Evropi - 12 odsto u Engleskoj i 9 odsto u Francuskoj

  • 22

Mega bogataši u SAD-u, uglavnom, zadržavaju svu svoju imovinu u Americi, pokazala je nova studija iz AIG Privatne grupe klijenata, odeljenja Američke internacionalne grupe koja ima klijente sa "ultra visokim neto zaradama".

EVO KOLIKO KOŠTA KUĆA NA GRČKOJ OBALI: Iznenadićete se kad vidite cene!

Ovde nema mesta za "obične smrtnike": Ovo su ubedljivo najskuplje ulice na svetu! (FOTO)

Ovo su klijenti koji plaćaju više od 250.000 dolara godišnje za svoje premije osiguranja i ima ih nekoliko stotina, što čini 40 odsto na Forbsovoj listi 400 najbogatijih Amerikanaca. Oni, u proseku, poseduju po devet kuća u inostranstvu od čega je više od 50 odsto u Americi.

Od toga je 14 odsto u Meksiku, 13 odsto na Bahamima i devet odsto na Karibima. Neki od njih imaju imanja i u Evropi - 12 odsto u Engleskoj i 9 odsto u Francuskoj.

Džeri Hjurien, predsednik za SAD i Kanadu AIG Privatne klijent grupe rekao je da su mnogi od ovih bogatih pojedinaca izabrali mesta kao što su Meksiko i Karibi, što zbog relativne blizine SAD, što zbog njene klime. Pored domova u inostranstvu, ovi bogati klijenti takođe poseduju u proseku po 19 vozila za redovnu upotrebu, osiguranog nakita u vrednosti od 1.7 miliona dolara i umetničkih dela procenjenih na 19,6 milijardi dolara. AIG im takođe osigurava jahte i druge predmete visoke vrednosti.

Utvrđeno je da su na međunarodnom nivou, SAD, Velika Britanija, Švajcarska i Francuska najčešće lokacije gde se kupuju luksuzne vikendice.

(Telegraf.rs / marketwatch.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA