Mesto gde ne postoje homoseksualnost i masturbacija (FOTO)

Kod ovih grupa se je seks uglavnom povezan sa reprodukcijom i izgradnjom porodice. Tako gde je seks posao, situacija je potpuno drugačija

  • 5
Foto: Wikipedia/L. Petheram Foto: Wikipedia/L. Petheram

Bari i Boni Hevlet su proučavali plemena Aka i Ngandu u centralnoj Africi dugi niz godina. U međuvremenu su počeli da se bave seksualnošću ove grupe.

Tetoviraju žene po licu i teraju ih da nose ogromne minđuše da bi bile ružne: Upoznajte pleme sa varvarskom tradicijom (FOTO)

Bračni par antropologa sa Državnog univerziteta Vašington odlučio je da proučava njihovo seksualno ponašanje nakon razgovora sa oženjenim muškarcima plemena Aka, koji su napomenuli da imaju seks tri ili četiri puta u toku noći, prenosi The Atlantic.

U početku su pomislili da su ovo samo muške priče pa su odličili da porazgovaraju i sa ženama. One su takođe porvrdili ovu priču, a kao verifikaciju ove tvrdnje bračni par je otkrio da ova grupa ne zna za homoseksualnost i masturbaciju.

Iako Aka i Ngandu žive u istom regionu, u tropskim šumama centralne Afrike, njihove kulture se razlikuju. Aka pleme traži hranu, ovde čak i žene mogu da love i kontrolišu preraspodelu. Ngandu su stabilniji poljoprivrednici, gde vlada rodna nejednakost, jer muškarci obično dominiraju nad ženama.

Foto: Wikipedia/Max Chiswick Foto: Wikipedia/Max Chiswick

Ono što im jeste zajedničko jeste to da imaju seksualni odnos više puta u toku noći. Trudne žene smatraju da je seksualni odnos doprinosi zdravlju njenog fetusa.

Oni stupaju u polne odnose prvenstveno da bi imali što više dece, ali to ne znači da ne uživaju u seksu.

Ngandu pleme je bilo upoznato sa pojmom "homoseksualno ponašanje", ali ta reč ne postoji u njihovom jeziku. Oni kažu da odnosi takve prirode ne postoje kod njih, kao ni u jednom selu u okolini.

Ovaj bračni par zaključuje da homeseksualnost i masturbacija ne postoje kod ovih grupa, zato što to nisu kulturni modeli seksualnosti njihovih etničkih grupa.

Međutim, seksualno ponašanje nije uvek generalno određeno kod ljudi. Ljudi se rađaju sa seksualnim potencijalima koji će se manifestovati u različitim kulturnim sredinama.

Foto: Wikipedia/Max Chiswick Foto: Wikipedia/Max Chiswick

U zapadnim kulturama parovi više cene spavanje u toku noći i to ih sprečava da za to vreme imaju seks. Ova kultura pravi razliku između tri komponente seksualnosti: želje, ponašanja i indentiteta.

U plemenima Aka i Ngandu može postojati homoseksualna želja barem kod nekih članova. Kultura koja prepoznaje takve želje i ne osuđuje ih, prihvatiće ovakav tip veza.

Međutim, ako želja generalno ne postoji čak iako postoje prilike za upoznavanjem osoba sličnih interesovanja (pošto ova plemena znaju gotovo čitave zajednice), takve veze se neće ostvariti.

Odsustvo masturbacije kod muškaraca i žena Aka i Ngandu grupa je veće iznanađenje. Kako sami kažu kod njih jednostavno ne postoji opšta prihvaćena koncepcija o tome.

Kod ovih grupa se je seks uglavnom povezan sa reprodukcijom i izgradnjom porodice. Tako gde je seks posao, situacija je potpuno drugačija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Koenigsegg

    13. januar 2017 | 21:24

    Kamo srece da svi razmisljamo kao oni

  • Milojko

    14. januar 2017 | 13:53

    Njih ne brine posao prevoz porez struja komunalije oni sto uhvate ili ulove to jedu i onda nema stresa ali zato ima seksa

  • Oks@j

    13. januar 2017 | 22:01

    Ko koga stigne .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA