≫ 

Titanik nikad nije potonuo: Ovo su dokazi da na dnu okeana ne leži taj brod?! (FOTO) (VIDEO)

Teoretičar zavere tvrdi da Titanik nije potonuo jer je zamenjen sa ovim brodom

  • 11

Novi dokumentarac otkriva da je požar u bunkeru Titanika doprineo njegovoj sudbini. Međutim, teoretičar zavere tvrdi da Titanik nije potonuo jer je zamenjen sa brodom Olimpik.

Istina otkrivena 105 godina kasnije: Titanik nije udario u santu leda (VIDEO)

Pisac Robin Gardiner (64) opisao je u svojoj knjizi teoriju zavere o Titaniku u kojoj ističe da je prikupio dokumente i fotografije koji dokazuju da su Titanik i njegov sestrinski brod Olimpik zamenjeni. On tvrdi kako na dnu Atlantika ne leži Titanik.

Više od 1.500 putnika je izgubilo svoje živote kada je Titanik potonuo na krstarenju od Sautemptona do Njujorka u aprilu 1912. godine.

Pisac tvrdi da su detalji broda otkrili da su putnici plovili na na Olimpiku, a ne Titaniku. Motiv zamene leži u ekonomskim problemima, smatra Gardner.

Investitor J. P. Morganom, čelnik kompanije “Vajt Star Lajn”  je navodno bio “do grla” u problemima zbog novca.

Foto: Wikipedia/Robert John Welch (1859-1936), official photographer for Harland & Wolff Foto: Wikipedia/Robert John Welch (1859-1936), official photographer for Harland & Wolff

Na njega je vršen pritisak da kompanija finansira popravku Olimpika, koji je bio oštećen u sudaru sa drugim brodom.

Troškove obnove oštećenog Olimpika nisu osiguravajuće kompanije nisu htele da pokriju. Morgan je, prema saznanjima Gardnera, kako bi se spasio od krize i onde započeo novi život, hteo da preveze u SAD i poluge vredne oko osam miliona funti.

Kako bi firma “Vajt Star” dobila novac od osiguranja, Olimpik je trebalo da isplovi umesto Titanika i u jednom trenutku trebalo je da potone. Brodova za spašavanje je trebalo biti dovoljno da se spasu svi putnici i članovi posade. Isplanirano je i da u blizini budu drugi brodovi, koji bi im priskočili u pomoć.

Ipak, plan se izjalovio. Titanik do kraja svoje “karijere” plovio kao Olimpik da se ne bi otkrila prevara, tvrdi pisac.

Foto: Wikipedia/Antonynizh Foto: Wikipedia/Antonynizh

- Postoje dokazi. Preživeli su opisali kuda su šetali palubom, ali na tom mestu, prema nacrtu broda, trebalo je da budu kabine. To je zato što se sve to nije dešavalo na Titaniku nego na Olimpiku - rekao je Robin Gardiner.

Ako se zapitate kako je moguće da se pomešaju dva broda, pisac odgovara da su Olimpik i Titanika sestrinski brodovi i da su razlike među njima bile veoma male.

Međutim, mnogi se ne slažu sa ovom teorijom. Uprkos nedostatku dokaza, teoretičari će nastaviti da raspravljaju o tome šta je zapravo istina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/dailystar)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Stojko

    16. januar 2017 | 07:39

    Titanik je ustvari otplovio u Argentinu, i na njemu je posle Hitler iznajmio apartman, pa im se nesto kasnije priduzio i Elvis. Postoje crvsti dokazi za to.

  • Putin R.S

    16. januar 2017 | 07:49

    Ima dokaza. Na youtubu celi dokumentarac o tome i sve je jasno opisano uz dokaze.

  • Danijel

    16. januar 2017 | 03:32

    Brod je potonuo, putnici su nastradali. Zbog čega je bitno kako se brod zvao?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA