NEVEROVATNO: Žena sa slonovskim nogama teškim 100 kilograma - koje i dalje rastu! (FOTO) (VIDEO)

Iako boluje od retkog poremećaja koji je neizlečiv, ova hrabra žena uspela je da završi fakultet i da sebi obezbedi samostalan život, čak i kada su joj amputirali levu nogu

  • 1

Mendi Selars boluje od Proteusovog sindroma, koji izaziva abnormalan rast kostiju i kože. Iako veoma sitne građe, Mendi ima ogromne, slonovske noge. U intervjuu koji je dala novembra 2009. godine, stručnjaci su procenili da je teška 133 kilograma, od čega je gornji deo njenog tela težak 38, a donji deo sa nogama tačno 95 kilograma.

Kada je rođena, doktori nisu mislili da će poživeti dugo, ali ona je prohodala sa nepunih 18 meseci. Ti isti lekari savetovali su njenoj majci Džun da bi za Mendi, koja je tada imala sedam godina, bilo najbolje da joj amputiraju obe noge. Žena je to odbila, jer je želela da njena ćerka ima koliko god je to moguće normalan život.

Sa 19 godina ova hrabra devojka se odselila iz kuće i počela da živi sama. Uspela je da završi psihologiju na Univerzitetu u Centralnom Lankesteru, ali i da sebi obezbedi normalan život odrasle osobe, koja može da živi bez pomoći drugih.

Sada se kreće pomoću štaka, mada koristi i kolica za nepokretne, ali ima i kola koja su pravljena posebno za nju i koja može da vozi.

Kada je imala 28 godina, obolela je od duboke venske tromboze, koja je izazvala paralizu od struka nadole i trajala skoro osam nedelja. Posle toga, Mendi je opet morala da uči da hoda. Ipak, nakon samo tri godine, dobila je trovanje krvi, usled čega su joj otkazali bubrezi. Levu nogu morali su da joj amputiraju 2010. godine, do iznad kolena, a 22 meseca posle toga ista noga je počela da raste ubrzanim tempom i ud je počeo da joj ponovo otiče.

Gotovo odmah je patrljak leve noge počeo da raste u obimu, pa je postajalo sve teže ugurati ga u veštačku nogu. Kasnije je pak postao toliko težak da je skoro slomio prostetsku nogu. Njena noga sada teži skoro 20 kilograma i ima obim od jednog metra.

(Biljana Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA