Ovi roditelji krše zakon da bi spasili svoje dete: Devojčicu razdiru autizam i celebralna paraliza, samo jedan lek joj pomaže (VIDEO)

Kara ima cereblarnu paralizu i autizam zbog kojih povređuje samu sebe, i to je nažalost postao sastavni deo njenog zivota

  • 4

Nekoliko puta mesečno, Mark Zartler iz američkog grada Ričardson počini zločin koji pomaže njegovoj ćerci koja ne može da pomogne sama sebi.

"Kanabis je lek": Održan skup ispred vlade, traže legalizaciju marihuane u medicinske svrhe (FOTO)

Pre 17 godina Kristi Zartler je rodila devojčice bliznakinje. Kilej, Karina sestra bliznakinja, došla je kući tri dana pre nje. Tada je počeo težak period života za ovu porodicu, tokom koje su učili kako da tretiraju Karinu celebralnu paralizu i autizam.

Na njihovim policama nalazi se mnogo lekova. Ali, samo malo njih je pomoglo Kari da se bori protiv simptoma koje ima. Ona se zbog svog stanja samopovređuje, i taj period nekada traje i po nekoliko sati.

- Skoro svakodnevno ima ove epizode - rekla je Karina majka Kristi.

Njen otac je pronašao jedan način koji pomaže njegovoj ćerci i napravio je snimak kako bi to pokazao svetu.

Na njemu, Kara udara samu sebe, da bi potom njen otac na njeno lice stavio masku, koja je ispunjena isparenim kanabisom. Nakon šest udisava, devojka počinje da se smiruje. Otac joj tada drži zagrljenu naredna tri minuta, da bi posle toga sedela mirno, bez samopovređivanja.

Porodici Zartler je ovaj tretman predložio komšija, koji je smatrao da bi pomogao Karinom stanju. I jeste.

Njen otac od tad melje pupoljke marihuane koje zagreva na 210 stepeni, da bi tako dobio paru koja neposredno spasava njegovu ćerku od nasilničkog ponašanja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Da mozda Ne

    23. februar 2017 | 10:55

    Glesala sam skoro lika koji ima turetov sindrom i nakon udisaja isparenja kanabisa on se smiruje i normalno prica i ima kontrolisane pokrete,sto stvarnk znaci da ima dosta uticaja na razne bolesti samo sto eto mi smo zatucana zemlja koja ne prihvata to.

  • Skandinavija

    23. februar 2017 | 11:19

    Nedaj boze NIKOME

  • MS

    23. februar 2017 | 10:42

    Ovo je strasno. Tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA