≫ 

Kralj Salman je krenuo na put sa pozlaćenim avionom sa 1.500 ljudi i prtljagom od 400 tona: Evo koje "sitnice" je poneo (FOTO) (VIDEO)

U "delegaciji" je 1.500 ljudi, uključujući deset ministara, 800 delegata i 25 prinčeva, koji su doputovali sa 36 različitih letova u periodu od tri nedelje

  • 10

Saudijski kralj Salman bin Abdulaziz al Saud doputovao je u Indoneziju sa prtljagom teškim više od 400 tona, a u pratnji je 1.500 članova delegacije. Težina prtljaga saudijskog kralja jednaka je težini 200 afričkih slonova.

 

ŠTA RADE OVI LJUDI: Zašto se rukuju sa kartonskim kraljem Salmonom? (VIDEO)

 

U kraljevoj pratnji su i dva "mercedesa", kao i dva samostojeća lifta. Ovo nije prvi put da saudijski kralj putuje sa liftovima. On je pre dve godine izazvao proteste u Francuskoj pošto je zbog njega zatvorena cela plaža i na njoj postavljen lift.

 

Avio-kompanija koja je prevezla kralja navodi da će 63 tone tereta istovariti u Džakarti, a preostalih 396 tona na Baliju.

 

Kralj sa sobom vodi i ogromnu pratnju. Indonežanska agencija Antara navodi da je u "delegaciji" 1.500 ljudi, uključujući deset ministara, 800 delegata i 25 prinčeva, koji su doputovali sa 36 različitih letova u periodu od tri nedelje.

 

Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

 

Kralj i pratnja rezervisali su stotine soba u najelitnijim hotelima u Džakarti. Kako prenosi CNN Indonezija, kraljeva pratnja će na Baliju odsesti u tri luksuzna hotela sa privatnom plažom, kojoj se može pristupiti samo uz pomoć lifta.

 

U prvoj poseti Indoneziji, posle skoro pola veka, kralj Salman zadržaće se devet dana, a onda ide na Zapadnu Javu i na Bali.

 

Foto: Tanjug / AP

Foto: Tanjug / AP

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA