Mapa najzanimljivijih mesta na svetu: Jedno određeno morate da posetite u svakoj zemlji, a evo koje u Srbiji (FOTO)

Ove destinacije su podeljene u zavisnosti od toga da li su prirodni ili kulturni spomenici

  • 1

Pre nego što krenete na putovanje morate u napred sve da isplanirate. Prvo gde idete, šta ćete obići, koje znamenitosti ćete videti, kako ne biste propustili ništa što je od kulturne važnosti u zemlji vašeg domaćina. Kako bi pomogli turistima da donesu odluku koju znamenitost da obiđu Vouchercloud je sastavio kartu koja pokazuje najzanimljivije stvari koje treba da vidite u svakoj zemlji na svetu.

Gardijan poslao poruku o Srbiji celom svetu: Jedna stvar im je posebno zapala za oko!

Na nekim lokacijama su najpoznatija mesta na svetu poput Maču Pikčua u Peruu, Najagarini vodopadi u Kanadi, Sidnej luka u Australiji, Tadž Mahal u Indiji i sl...

Foto: flickr/Woody Hibbard Foto: flickr/Woody Hibbard

Ove destinacije su podeljene u zavisnosti od toga da li su prirodni ili kulturni spomenici. Tako imamo od 197 zemalja čak 76 ima prirodne aktrakcije (koje su označene roze bojom na karti), 54 ima istorijske atrakcije (one su označene zelenom bojom), 29 zemalja ima religiozne atrakcije (one su označene krem bojom) i 38 ima takozvane čuvene turističke atrakcije (one su označene na karti ljubičastom bojom), prenosi indy100.com

Foto: Foter/Wikipedia Foto: Foter/Wikipedia

Svima se savetuje da u SAD posete Central Park u Njujorku, a ako se zadesite u Kini obavezno obiđite čuveni Kineski zid.

Foto: Wikipedia/Jakub Hałun Foto: Wikipedia/Jakub Hałun

Zemlje u Evropi su izuzetno bogate raznovrsnim znamenitostima, a svaka je specifična na svoj način.

U Velikoj Britaniji obavezno posetite studio Hari Potera, u Belgiju čuvenu Grand palatu, a u Španiji baziliku Sagrada Familija.

Foto: Wikimedia/Nesnad Foto: Wikimedia/Nesnad

Italija je čuvena po svom koloseumu u Rimu, a Francuska po muzejima, dok su Estonija, Letonija i Litvanija poznate po starim delovima svojih glavnih gradova.

Foto: Wikimedia/Andreas Tille Foto: Wikimedia/Andreas Tille

U Austriji obavezno treba posetiti Beč i to istorijski centar, a Mađari mogu da se pohvale velelepnom zgradom svog parlamenta koji je smešten u Budimpešti.

Foto: Wikipedia/Thomas Wolf, www.foto-tw.de Foto: Wikipedia/ Thomas Wolf, www.foto-tw.de

Vatikan može da se pohvali Baziliom Svetog Petra, Grčka čuvenim Akropoljom u Atini, a Rusija Hramom Spasitelja prolivene krvi u Sankt Peterburgu.

Foto: Wikipedia/A.Savin Foto: Wikipedia/A.Savin

Zemlje Balkana takođe se nalaze na listi. U Sloveniji dominira jezero Bled, u Hrvatskoj zidine starih gradova, a u Crnoj Gori čuveni Kotorski zaliv.

Foto: Wikipedia/Edwardwexler Foto: Wikipedia/Edwardwexler

Ako dolazite u Srbiju nezaobilazna destinacija je Kalmegdanska tvrđava, u Makedoniji obavezno posetite jezero Ohrid, a u BiH galeriju 11/7/95.

Foto: Wikimedia/Magyshadow Foto: Wikimedia/Magyshadow
Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Перагеније

    28. mart 2017 | 16:02

    "u Hrvatskoj zidine starih gradova" - ХЕХЕ, КОЈИХ старих градова? Осим ако италијанску градњу у Далмацији и понешто аустријско се не сматра старим градовима, хаха. Таквих ствари имате као запећке и Италији и Аустрији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA