Povučena PEPSI reklama koja je izazvala bes širom sveta! Pogrešili smo, izvinjavamo se (VIDEO)

Kritičari reklame odmah su istaknuli da su se u reklami eksploatisali nedavni protesti kojima su građani Sjedinjenih Američkih Država izražavali svoje negodovanje zbog stradanja crnaca od strane policije

  • 1

Pepsijeva reklama u kojoj manekenka Kendal Džener uz pomoć limenke gaziranog pića smiruje tenzije između demonstranata i policije povučena nakon što su korisnici na društvenim mrežama, uključujući i ćerku borca za ljudska prava Martina Lutera Kinga Juniora, vrlo glasno izrazili svoje nezadovoljstvo zbog eksploatacije pokreta otpora u svrhu promocije, piše Gardijan.

 

Ni PEPSI više neće biti isti! Pogledajte šta su ONI zauvek promenili!

 

- Pepsi je pokušao da pošalje globalnu poruku zajedništva, mira i razumevanja. Jasno je da smo promašili poentu pa se zbog toga izvinjavamo - rekli su iz Pepsija za Associated Press.

 

Podsećamo, Kendal je u reklami prikazana kao svojevrsna posrednica između demonstranata i policije koja uz pomoć limenke Pepsija simbolično širi međusobno razumevanje i toleranciju.

 

Kritičari reklame odmah su istaknuli da su se u reklami eksploatisali nedavni protesti kojima su građani Sjedinjenih Američkih Država izražavali svoje negodovanje zbog stradanja crnaca od strane policije.

 

Osim toga, reklama se našla na udaru kritika zbog stavljanja "privilegiranog belog" supermodela u ulogu mirotvorca.

 

 

Takođe je istaknuto da se scena kada Kendal daje policajcu limenku Pepsija odnosi na svetski poznatu fotografiju demostrantkinje Iešije Evans iz Baton Rougea iz 2016. godine.

 

Bernis King, ćerka borca za ljudska prava Martina Lutera Kinga Juniora putem Tvitera je kritikovala reklamu.

 

- Da je barem tata znao za moć Pepsija - napisala je King pa je priložila fotografiju svoga oca tokom jednog od brojnih protesta na kojima se borio za jednaka prava za crnce i belce.

 

 

Pepsi je po izlasku reklame tvrdio da je reklama sa Kendal "globalna reklama u kojoj se pojavljuju različiti ljudi kako bi se promovisala ideja zajedništva" i da "smatraju da je to važna poruka".

 

Marketinški stručnjak Erik Tomas odmah je istakao da je odluka da se Kendal stavi u prvi plan ovakve reklame bila greška.

 

- Bela, plava, klasično lepa, bogata, rođena u svetu poznatih i slavnih nije osoba koju želite na čelu pokreta otpora i građanske neposlušnosti - napisao je u objavi na LinkedInu.

 

Iz Pepsija su se posle izvinili što su Kendal stavili u ovu poziciju.

 

Pogledajte video:

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Anonimus

    6. april 2017 | 15:01

    I sta je poenta ovog snimka, ja nista ne razumem ovde?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA