Tramp je bio "običan milijarder" dok nije postao predsednik: Ima zlatne slavine i kvake, a tek da vidite njegovog FANTOMA (FOTO) (VIDEO)

Ovo je jedan deo njegove imovine koja je pravi pokazatelj dekadencije

  • 6

Pre nego što je preuzeo vodeću ulogu u američkoj politici, Donald Tramp je bio "običan" milijarder sa mnoštvom luksuznih i po svim merilima - preskupih stvari. Ovo je jedan deo njegove imovine koja je pravi pokazatelj dekadencije.

Trampu i Melaniji ovo je omiljeni hotel, a i njihov je! Blješti od zlata i kristala, luksuz se preliva u more i jezero (FOTO)

1. Penthaus u Njujorku

Prostire se na tri sprata pa se smatra kao apartman na 68. spratu, iako Trampov toranj u kojem se nalazi ima samo 58. spratova. Nalazi se u samom srcu Menhetna, ovo je mesto koji Donald, Melanija i njihov sin Baron nazivaju domom. Ukrašen je mermerom, dijamantima i muralima, kristalnim lusterima i gotovo svime što se može izraditi ili pozlatiti 24-karatnim zlatom. Dekor je inspirisan Lujem XIV.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

2. Rols Rojse Fantom

Trampov prvi Rols Rojs bio je Silver Kloud iz 1956. godine pa je on jedan od najstarijih u njegovoj bogatoj kolekciji. Ono što se izdvaja u njoj je 470.650 hiljada evra vredan Fantom. Često su ga nazivali "najboljim automobilom na svetu", a može da se napravi po specifičnim zahtevima kupaca, što je Tramp iskoristio - i naravno pozlatio sve šta je mogao. Na njegovu žalost, taj je auto sada morao da zameni blindiranim Kadilakom tajne službe.

Foto: Wikimedia/Norbert Aepli Foto: Wikimedia/Norbert Aepli

3. Golf i sve oko njega

Opšte je poznato kako Donald obožava golf i toku svog mandata više vremena provodi na terenu nego u Beloj kući. On ne samo da voli golf, već ga obožava u toj meri da je trenutno u njegovom vlasništvu 17 golf terena čija vrednost premašuje 282 miliona evra. Osim terena u SAD-u, ima ih i izvan zemlje - u Škotskoj, gde je taj sport rođen, dva u Dubaiju kao i jedan u Irskoj. Ne treba sumnjati kako u bogatoj kolekciji štapova ima onih optočenih zlatom.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

4. Trampova kula

Trampov toranj u Čikagu počeo je da se gradi 2005. godine, a završen je u 2009. Vrednost izgradnje objekta iznosila je 797 miliona evra. Ukupna visina zgrade iznosi 415 metra i ima 98 spratova. Nakon Sears kule, koja je takođe smeštena u Čikagu, drugi je najviši neboder u SAD-u. Ukupna površina prostora u objektu iznosi 242.000 kvadratnih metara. Za prevoz putnika koristi se 27 liftova. Prostor je iskorišćen za razne svrhe, tako se u zgradi nalaze maloprodajni prostori, restorani, barovi, garaže, kancelarije, zatvoreni bazen sa saunama i uslugama masaže ali i luksuzni hotel sa 339 soba.

Foto: Guliver/Spencer Platt/Getty Images Foto: Guliver/Spencer Platt/Getty Images

5. Boing 757

Predsednički Eir Fors Jedan se čini poput "jugića" naspram aviona koji Tramp već ima u vlasništvu. Reč je o Boingu 757-200, kojeg je Tramp kupio 2011. godine, a u njemu se nalaze spavaća soba od zlata i svile, nekoliko bioskopa, zlatne slavine i labavoi... U avionu se mogu smestiti 43 putnika, kopče na pojasevima za vezivanje su od 24-karatnog zlata (kao i sve ostalo). Vredi preko 32,9 miliona evra.

6. Odmaralište Mar-a-Lago

Sagrađen 1920-ih, ovo luksuzno odmaralište obuhvata ogromno zdanje na Floridi, u Palm Biču. Sastavljeno je od 58 spavaćih soba i 33 kupatila. Luksuzno imanje je usled finansijskih problema održavanja 1990-ih odlučio da pretvori u privatan klub čiji su članovi svi koji žele da budu viđeni. Čim je postao predsednik, Tramp je udvostručio članarinu na 188 hiljada evra, a sama vrednost imanja se procenjuje na 188 miliona evra, prenosi Expess.hr.

Foto: Profimedia/Zuma Press - Archives Foto: Profimedia/Zuma Press - Archives

7. Helikopter Sikorski S-76

Kome je dovoljan Rols Rojs i Boing, kad možeš imati i helikopter. To nije običan helikopter, a njegova vrednost iznosi 6,5 miliona evra. Osim toga, Tramp je potrošio dodatan novac na preuređenje njegove unutrašnjosti u klasičnom Trampovom stilu - sa zlatnim kopčama na pojasevima, zlatnim kvakama i sl. U njemu se nalaze četiri luksuzne kožne fotelje i brojne druge luksuzne pikanterije.

8. Mercedes Benz SLR Mclaren

Koristi 5.4-litreni AMG-ov V8 motor potpomognut superpunjačem. Proizvodnja je počela 2003. godine, pa je najavljena proizvodnja 3.500 automobila, odnosno svake godine njih 500. Iako je ovo najjači automobil sa automatskim menjačem u svetu, Donald se ipak odlučio za automatski, a cena mu iznosi 418 hiljada evra. Ovo je jedan od retkih automobila koji vozi sam, a ne njegov vozač.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA