E, OVO JE UMETNOST: Od šibica gradi remek-dela arhitekture! (FOTO)

Za precizne reprodukcije katedrale Notr Dam, zamka Hogvorts iz romana i filmova o Hariju Poteru ili čuvenog Minas Tirita, Patriku Ektonu su potrebne godine da završi jednu umetninu, nekoliko miliona palidrvaca i litri i litri lepka

  • 0

Američki umetnik Patrik Ekton je prilično čuven u svojoj rodnoj Ajovi, pre svega zbog svog izvanrednog talenta koji mu omogućava da samo od šibica pravi ogromne modele zgrada, vozila i drugih objekata.

Njegova kolekcija modela od šibica uključuje i precizne reprodukcije katedrale Notr Dam, zamka Hogvorts iz romana i filmova o Hariju Poteru, ali i čuveni Minas Tirit - tvrđavu (i grad) iz sveta koji je u svojoj mašti stvorio Dž. R. R. Tolkin u "Gospodaru prstenova".

Neki njegovi radovi zahtevaju godine, milione palidrvaca i desetine litara lepka, kako bi bili završeni.

Na svom sajtu on navodi da je tokom godina razvio različite tehnike gradnje pomoću šibica, a njegov poslednji projekat je izgradnja novog Svetskog trgovinskog centra, koji će biti u razmeri 1:77  u odnosu na original. Očekuje da će je završiti sredinom leta 2013. godine.

Kompletnu kolekciju možete da pogledate na njegovom sajtu.

(Telegraf.rs / Matchstick Marvels)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA