ISPOVEST U ČITULJI: Posle smrti priznao krađu od pre 40 godina - i kupovinu diplome

Amerikanac Vil Paterson umro je od raka pluća, a pre svoje smrti supruzi je ostavio oproštajno pismo u kojem joj je priznao da je pre 40 godina ukrao sef i da nikada nije diplomirao. "Tajnu sam mogao da ponesem u grob, ali sam hteo da umrem čiste duše", napisao je Paterson

  • 0

Vol Paterson iz Amerike, umro je od raka pluća, a kao poslednje obraćanje, ostavio je svojoj supruzi testament priznanja koji ju je šokirao.

Naime, u testamentu, Paterson je priznao krađu sefa iz 1971. godine koji je godinama čuvao. Kako kaže, tu tajnu je mogao da ponese u grob, ali je hteo da umre "čiste duše".

- Takođe, moram da ti priznam da nisam diplomirao, došao sam do treće godine i stao. Kako sam došao do te famozne diplome? Otišao sam jednoga dana na fakultet da platim ratu svog kredita za studiranje, i devojka koja je tamo radila je moj račun stavila u pogrešnu fioku. Dve nedelje kasnije, diploma mi je stigla u poštansko sanduče. Zapravo, nikada nisam saznao ni šta uopšte znači "PhD" - istakao je Paterson. "PhD" je, inače, skraćenica koja se na Zapadu već stolećima koristi, a znači "doktor filozofije": nastala je u vremenu kada su svi ljudi od nauke bili zvani filozofima, a filozofija bila zbir širokog opsega disciplina koje su danas samostalne nauke.

- Silno sam se zabavljao u životu - nastavio je ovaj čovek, koji je sebe opisivao kao umetnika, pronalazača, biznismena, pustahijskog komičara, muža, brata, sina, ljubitelja mačaka i cinika.

- Ono za čim najviše žalim je trenutak kada sam zapalio prvu cigaretu, uništila mi je život i uskratila divne trenutke sa mojom suprugom Meri Džejn - istakao je Paterson u testamentu.

- Ako si me dobro poznavala, zapamti me na svoj način, ukoliko želiš da živiš zauvek nikada nemoj prestati da dišeš - zaključio je Paterson svoje oproštajno pismo.

(I. D. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA