Dramatično upozorenje stručnjaka iz Češke: Komete jure ka Zemlji, u opasnosti čitavi kontinenti

Nakon proučavanja meteorskog roja, naučnici su zaključili da mnogi kosmički fragmenti predstavljaju opasnost za Zemlju

  • 22

Fragmenti komete Enke približavaju se Zemlji. Oni bi pri padu mogli da zbrišu čitave kontinente na našoj planeti, upozoravaju stručnjaci sa Instituta za astronomiju Češke akademije nauka.

MARINA ČUVA PLANETU OD UDARA ASTEROIDA: Radi u NASA i otkrila je da li će nas meteor RAZORITI (VIDEO)

Svake godine stanovnici Zemlje mogu da posmatraju meteorski roj (kišu) taurida. Tauridi su meteorske čestice koje su se odvojile od komete Enke (koja je dobila ime u čast astronoma koji ju je otkrio 1819. godine).

Nakon proučavanja meteorskog roja, naučnici su zaključili da mnogi kosmički fragmenti predstavljaju opasnost za Zemlju.

Konkretno, otkrivena su dva ranije nepoznata asteroida: 2015 TIks24 i 2005 UR. Ovi asteroidi su prilično veliki — oko 200-300 metara u prečniku — i teoretski bi mogli da se sudare sa Zemljom. U tom slučaju oni bi uništili čitave kontinente.

Zemlja prolazi kroz potencijalno opasni roj jednom u nekoliko godina. Prema procenama astronoma, najopasniji u tom smislu će biti 2022, 2025, 2032. i 2039. godine.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aleks

    28. maj 2017 | 21:40

    Ma ne mogu one nama ništa! Srbi su najstariji narod na Zemlji i svim Galaksijama! Mi smo preźivjeli dinosauruse, udare meteora, potop, ( Noa je bio Srbin, zvao se Nojo Barković, , zato i naziv; Nojeva Barka, ), Srbi imaju kosmičko lasersko oružje koje može precizno da uništi sve komete, meteore, čak do Mliječnog puta!

  • Febo

    28. maj 2017 | 20:28

    Pa ako mora, bice mi zao s.amerike, ali sta da se radi..m

  • rajko

    28. maj 2017 | 23:51

    Ja sam ubedjen da ce direktno ne Ameriku da udari,jer to je kontinent koji ne treba da postoji,jer svo zlo dolazi iz Amerike za covecanstvo i ostali zivi svet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA