ČOVEK KOJI NE OSEĆA BOL: Pojeo sopstveni jezik, a nije ni primetio!

Stiven Pit Iz Vašingtona nema receptore za bol, a kako ističe kao mali je uspeo da sažvaće pola jezika a da ne zaplače, jer ga nije zabolelo. "Najviše se bojim unutrašnjih bolova, na primer ukoliko mi pukne slepo crevo, ja neću osetiti ništa, ali ću ugroziti život", ističe Stiven

  • 0

Stiven Pit iz Vašingtona je još kao dete primetio da je drugačiji od ostale dece, jer iako se konstantno povređivao, nije osećao bol.

Sve je počelo još dok je bio beba. Njegovi roditelji se prisećaju  jednog prilično bizarnog slučaja gde je Stiven kao petomesečna beba kojoj su počeli da rastu zubi,  odgrizao i sažvakao pola jezika a da ni jednom nije zaplakao.

Zabrinuti roditelji Stivena su nakon toga odveli pedijatru koji je, kako bi saznao  šta s njim nije u redu, izveo niz testova.

- Prvo su pokušali da mi stave plamen upaljača ispod stopala, a zatim su mi gurali nekakve igle u kičmu. Nisam reagovao ni na jedno ni na drugo - naglasio je Pit.

Iako se nekome život bez bola može učiniti poput nekog neobičnog dara, Stiven naglašava kako to baš i nije tako sjajno.

- Srećan  sam što se u većini slučajeva mojih povreda radilo o spoljašnjim, vidljivim ranama. Najviše se bojim unutrašnjih, na primer ukoliko mi pukne slepo crevo, ja neću osetiti ništa, ali ću ugroziti život - rekao je Stiven.

Sa sličnim problemima se borio i Stivenov brat Kristofer. Naime, za razliku od mlađeg brata, Kristofer je imao osećaj za dodir ali obojica su bila bez receptora za bol. Sa 20 godina Kristofer je imao problem sa leđima i  doktori su mu rekli da bi mogao doživotno da ostane u invalidskim kolicima. S obzirom na te vesti i svoju nemogućnost da oseti bol, Kristofer je zaključio da mu je sve to jednostavno previše pa se zbog toga ubio.

(I. D. / Mojportal.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA