GOLAĆI U POHODU: Obaranje rekorda u kupanju bez odeće (FOTO)

Takmičenje u Engleskoj, tokom kojeg je 200 osoba zaronilo u more u ranim jutarnjim časovima, bilo je i humanitarnog karaktera. Planirano je da novac od obaranja svetskog rekorda bude namenjen Udruženju za mentalno zdravlje "Majnd". Nažalost, nije bilo dovoljno ljudi

  • 0

U severoistočnoj Engleskoj dve stotine potpuno golih, ali i upornih takmičara zaronilo je u more rano u zoru. Naime, svi takmičari bili su dovoljno hrabri da se u ranim jutarnjim časovima suoče sa hladnom vodom, a zajedničkim snagama trudili su se da postave novi rekord u kupanju bez odeće.

Takmičenje je održano kako bi se oborio svetski rekord u najvećem broju osoba koji je ikada učestvovao na ovakvoj vrsti takmičenja.

Zanimljivo ronjenje imalo je i humanitarni cilj. Novac koji bi se dobio od obaranja svetskog rekorda bio bi namenjen Udruženju za mentalno zdravlje "Majnd". Nažalost, nije bilo dovoljno ljudi, prenosi ITV.com.

Organizatorka Žaklin Higinson rekla je da je ovaj događaj svojevrsna proslava nas samih i naših tela i slikovit način da se prikupi novac u dobrotvorne svrhe.

- Nije bilo dovoljno ljudi da bi se svetski rekord oborio, ali nas je bilo dovoljno da nam bude zabavno. Mi smo izabrali "Majnd" jer dobro razumemo sva pitanja vezana za mentalne probleme. Srećom, sakupili smo nekoliko hiljada dolara - izjavila je Higinsonova.

Pogledajte još slika sa ovog humanitarnog kupanja ovde

(I. D. / Foto: Profimedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA