SREĆNA BAKUTA: Osvojila 400.000 dolara na dve premije za tri meseca (VIDEO)

Statističari su izračunali da su Leni Iton šanse da prvi put dobije na lutriji bile 1 prema 8,9 miliona, drugi put 1 prema 646.000, a da uzme dve nagrade u tri meseca - 1 prema 5,7 milijardi

  • 0

Lena Iton je 91-godišnja Amerikanka koja je uspela da opovrgne skoro svaki postojeći zakon verovatnoće - u razmaku od samo tri meseca dva puta je osvojila premiju na nagradnim igrama.

Osvojiti jednu premiju je pravo čudo, i šanse za tako nešto su jedan prema nekoliko miliona, ali učiniti to dva puta, i to za kratko vreme, gotovo je nezamislivo.

Ipak, upravo je to pošlo za rukom starici iz Indijanapolisa koja je prvo u augustu na lotou osvojila 300.000 dolara, da bi pre nekoliko dana na greb-greb lozu uzela 99.999 dolara.

- Osvojiti premiju bilo koje lutrije ili igre na sreću svakako predstavlja poseban doživljaj, a on je utoliko veći ako vam se to desi dva puta u razmaku od tri meseca, posebno ako ste osoba koja je prevalila 90. godinu. To je zbilja neverovatno - kažu u lutriji.

Lena Iton, koja ima šestoro dece, 16 unučadi i 20 praunučadi, rekla je da novac namerava da potroši na renoviranje kuće i "usrećivanje" svojih bližnjih.

- Veliko je zadovoljstvo kada možete da pomognete svojoj deci - kazala je srećna baka u izjavi za američke medije.

Ukoliko nikada nije bila u Las Vegasu, možda je ovo pravi trenutak da to učini: barem tako na stvari gledaju statističari koji su izračunali da su joj šanse da prvi put dobije na lutriji bile 1 prema 8,9 miliona, a drugi 1 prema 646.000.

Da dobije dve premije za tri meseca, šanse su joj bile 1 prema 5,7 milijardi.

(M. B. / Mojportal.ba / Foto: IndyStar.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA