Australija zakonom zabranjuje duvanje u rođendanske svećice!

Ministarka Pilbersek rekla je da bi vodič za zdrav život dece u stvari trebalo da pruži praktične ideje dečjim centrima i grupama da bi izvršili prevenciju širenja virusa koji haraju među decom

  • 3

Rođendanske svećice mogle bi uskoro da budu zabranjene u Australiji zbog predloženih zdravstvenih mera koje navode da je duvanje svećica rizik po zdravlje dece zbog mogućeg širenja zaraze.

Australijska ministarka zdravlja Tanja Pilbersek rekla je da neće postojati "policija za torte" koja će ići od jednog do drugog vrtića, već da novi vodič predviđa "kapkejke" na rođendanskim slavljima da bi deca izbegla duvanje u nečiju hranu.

Ministarka Pilbersek rekla je da bi vodič za zdrav život dece u stvari trebalo da pruži praktične ideje dečjim centrima i grupama da bi izvršili prevenciju širenja virusa koji haraju među decom.

- Moramo biti razumni kad se radi o zdravlju dece. Nećemo formirati "policiju za torte", ali dečji centri moraju da urade šta god mogu da bi smanjili širenje bacila i infekcija u vrtićima i ostalim ustanovama. Nadamo se da će nas roditelji podržati, i to će biti dobro i za radnike u ovom sektoru - rekla je ministarka.

Vodič sadrži i predloge kako da promenite pelene, a da ne širite bacile, kako da pravilno operete ruke i kako se njima mogu prenositi bakterije.

Ministarstvo zdravlja Australije obaviće i ispitivanje tržišta da bi se videlo mišljenje javnosti o ovoj temi.

(M. R. / Izvor: Sunshinecoastdaily.com.au /Foto-ilustracija: Sxc.hu)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Biljana Markovic

    8. februar 2013 | 23:54

    trebalo bi da zabrane i rodjendane ,jede se previse slatkisa sto takodje nije zdravo pa jos i duvaju u iste ....a verujem da je opasno i toliko smeha i radosti na jednom mestu...

  • Domba Osk

    13. februar 2013 | 15:23

    aj jel nisu mogli zabranit vecu glupoost?

  • vaš novinar

    8. februar 2013 | 22:28

    A budžet.... Kriza je gospodjo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA