Uhapšena jer je prala noge svom psu! (VIDEO)

Žena iz Malezije uhapšena je jer je uvredila islam, a ako bude proglašena krivom, preti joj zatvorska kazna od pet godina

  • 5

Mazna Mod Jusuf (38) iz Malezije uhapšena je jer je oprala noge svom psu i tako uvredila muslimane. Ona je privedena nakon što se na Jutjubu pojavio snimak na kojem se vidi kako ona vrši religijski obred tako što pere noge svom psu, hrani ga keksom i šeta pored džamije.

Nakon objavljivanja video-klipa, njen ritual je naišao na oštre kritike među muslimanima i proglašen je antiislamskim jer skrnavi veru.

- Svojim video-klipom htela sam da podsetim ljude da slave kraj ramazanskog posta. Video je snimljen još 2010. i mislim da ni na koji način ne vređa islam - izjavila je Jusufova, koja je puštena iz pritvora u Kuala Lumpuru nakon što je platila kauciju.

Ukoliko se ne pojavi na suđenju, moraće da plati kaznu od 2.300 evra. Ako bude proglašena krivom, može da dobije i zatvorsku kaznu od pet godina.

Kontroverzni snimak izazvao je i polemiku o statusu pasa među muslimanima. Dok jedni tvrde da su psi prljavi i da treba da služe samo za lov i da čuvaju svog vlasnika, drugi smatraju da je dužnost svakog muslimana da bude ljubazan prema svakom biću na svetu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA