BAKA RODILA SVOJE UNUKE: Amerikanka (53) ćerki rodila bliznakinje

Suzi Kozisek (53) iz Ajove rodila je svoje unuke bliznakinje Hejli i Hedli. Ona je bila surogat majka za svoju kćerku Ašli Larkin, jer ona zbog bolesti nije mogla da iznese trudnoću

  • 7

Suzi Kozisek (53) iz Ajove rodila je svoje unuke bliznakinje Hejli i Hedli. Ona je je bila surogat majka za svoju kćerku Ašli Larkin, jer ona zbog plućne hipertenzije nije mogla da iznese trudnoću. Pre nego što je rodila blizance u januaru, ona je bila surogat majka i za Ašlijinu ćerku Harper, rođenu u junu 2011.

Surogat majke dobrovoljno pristaju da nose trudnoću umesto drugih žena koje to same ne mogu da učine. Jajne ćelije i sperma se usađuju od bioloških roditelja i sjedinjuju in vitro oplodnjom. Dobijeni embrion se tada usađuje u matericu surogat majke.

Ajše je objasnila da svoju decu smatra blagoslovom i čudom.

- Uvek sam bila bliska s mamom, čak i pre ovoga, tako da je to nepromenjeno i zahvalna sam što će imati tako blisku vezu sa unučićima - kaže ona. Dr Jani Jensen, lekar Mejo klinike koji je izveo veštačku oplodnju, kaže da su ovakve okolnosti izuzetno neuobičajene.

- Neobično je da baka bude surogat majka svojim unučićima. Oni su dokaz duboke ljubavi koje majke gaje prema svojoj deci. Izuzetno je to šta je ova majka učinila kako bi njena ćerka mogla da ima decu - rekao je lekar.

(Telegraf.rs / Izvor: msn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Joksi15

    16. avgust 2013 | 09:26

    Tužno je kad normalan čovek želi da ima decu i ne može, a onda neki psihopata dobije dete i zlostavlja ga! Podržavam i veštačku oplodnju i surogat majke i i usvajanje i to da bude sve besplatno! A ne da se ljudi bogate na tuđoj nesreći! U suštini, ova žena nije njoj majka prava, jer nije njena jajna ćelija. Ona je ’pozajmila’ samo svoj stomak! I bolje što joj je majka ćerki pomogla, nego da plaća nekoj ženi!

  • TRJOVAN

    16. avgust 2013 | 01:27

    To je kao da me majka rodi i da me sestri. To bi znacilo da sam svojoj majci unuk, a ona meni baba, a sestri sam sin. Otac mi ostaje otac, deda mi dodje ocuh. Ako majka(baba) ima jos jednog sina onda mi on dodje brat tj. ujak, a ja njemu sestric. A ako mi ujak ima sina onda sam mu stric, odnosno on je meni brat od ujaka. Ako se budem zenio moja zena ce imati dve svekrve, moju majku i sestru, a deca ce mi imati tri babe. Sve u svemu, mi smo srecna porodica.

  • beast from the east

    16. avgust 2013 | 06:04

    Mozda je to nekome normalno, meni nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA