U čitulji slavili majčinu smrt (FOTO) (VIDEO)

- Slavimo njen odlazak sa zemlje i nadamo se da će na onom svetu biti u prilici da na sebi oseti svaki gest nasilja, surovosti i poniženja koji je svojoj deci priredila - piše između ostalog u čitulji koju su dala deca preminule Marijane Tereze Džonson-Redik (78)

  • 8

Da čovek ne poveruje da su deca posle smrti svoje majke Marijane Tereze Džonson-Redik (78) iz Renoa u Nevadi (SAD) objavila čitulju u lokalnom listu "Reno gazet džornal". U čitulji međutim ne piše "o pokojniku sve najbolje" već su izlili sav bes i žuč na pokojnu majku slaveći njenu smrt.

Bez imalo žaljenja ili kajanja, autori ove čitulje, njen sin Patrik (58), šef ekološke komapnije, i ćerka Ketrin (57), nastavnica po zanimanju, kažu da tek sad mogu stvarno da odahnu i da od majke nikad nisu doživeli ništa lepo.

Oni, naime, tvrde da je preminula svu svoju decu nemilosrdno zlostavljala još od rođenja, što nije prestalo ni kada su joj oduzeti i dodeljni hraniteljskim prodicama, jer je pravo da ih vikendom dovodi kod sebe redovno koristila za razne vrste maltretiranja, koje je redovno uključivalo i premlaćivanje kožnim pojasom s metalnim nitnama.

Marijana se, nastavljaju oni, bavila prostitucijom i terala ih da spavaju na podu kad god su kod nje bile mušterije, a kada su odrasli, proganjala je i napadala sve osobe s kojima bi se zbližili, tako da su odavno prekinuli svaki kontakt sa njom.

Poslednje decenije života Džonson-Redikova je provela sama, u invalidskim kolicima u jednom naselju prikolica, u kakvima u SAD obično žive najsiromašniji, a društvo joj je pravilo samo njenih 13 mačaka. Umrla je 30. avgusta ove godine, ali je u štampanoj čitulji pogrešno napisano da je umrla 30. septembra.

Dok je umirala od raka bešike u bolnici u blizini Renoa, deca su u jednom trenutku došla da je posete, ali samo da bi je identifikovali. Od lekara su zahtevali da u to vreme bude pod sedativima, a za slučaj da se ipak probudi, nosili su tamne naočari da bi ih teže prepoznala. Na vest o njenoj smrti osetili su, kako kažu, samo radost i olakšanje, koje izražava i objavljena čitulja.

U čitučji između ostalog piše: "Svako s kim je bila u kontaktu, odrastao ili dete, osetio bi njenu okrutnost, nasilnu prirodu, sklonost kriminalu, vulgarnost i mržnju prema nežnoj i ljubaznoj ljudskoj duši. Slavimo njen odlazak sa zemlje i nadamo se da će na onom svetu biti u prilici da na sebi oseti svaki gest nasilja, surovosti i poniženja koji je svojoj deci priredila".

(Telegraf.rs / Izvor: Daily Mail)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ivana

    13. septembar 2013 | 22:10

    Nije za džabe dobila ovako nešto od svoje dece....

  • gde je pravda

    13. septembar 2013 | 22:52

    E vala takva majka da bude nije ni cudo sto su ljudi odahnuli kakve li samo traume imaju i bog svakom podari decu

  • gde je pravda

    13. septembar 2013 | 22:52

    I ja im od srca cestitam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA